Перемир'я на Донбасі: Хомчак розповів про дотримання режиму "тиші"
Перемир'я на Донбасі: Хомчак розповів про дотримання режиму "тиші"

Перемир'я на Донбасі: Хомчак розповів про дотримання режиму "тиші"

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак 5 жовтня доповів президенту Володимиру Зеленському про дотримання на Донбасі режиму припинення вогню. Хоча бойовики порушують "тишу" ледь не щодня.

Хомчак зазначив, що сторони в цілому вже 71 день дотримуються перемир'я. Про це головнокомандувач розповів на селекторній нараді, повідомляє пресслужба Офісу Президента

Крім того, президенту доповіли, що ситуація з ліквідацією пожеж на Луганщині погіршувалася через несприятливі погоду та заміновані території Однак вдалося не допустити знищення складу боєприпасів.

Що відомо проперемир'я на Донбасі

  • Режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі діє з 27 липня. Про перемир'я домовились у рамках перемовин Тристоронньої контактної групи.
  • Бойовики порушують "тишу" ледь не щодня. Переважно окупанти здійснюють провокативні постріли. Тому українські військові вогонь у відповідь не відкривають.
  • Однак 6 вересня бойовики вщент зірвали перемир'я, прицільно обстрілявши позиції ЗСУ. У результаті 1 український воїн загинув.
  • Зауважимо, це вже не перше перемир'я на Донбасі. Усі попередні також зривали бойовики.
Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Збройні сили України Війна на Донбасі Офіс Президента Окуповані території Проросійські бойовики
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader