Польща завдала нищівного удару по «Північному потоку-2»: «Газпром» оштрафовано на $7,6 млрд
Польща завдала нищівного удару по «Північному потоку-2»: «Газпром» оштрафовано на $7,6 млрд

Польща завдала нищівного удару по «Північному потоку-2»: «Газпром» оштрафовано на $7,6 млрд

Польський антимонопольний регулятор UOKiK зобов'язав партнерів «Газпрому» протягом 30 днів розірвати угоди з фінансування будівництва газогону «Північний потік-2».

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Також зазначається, що Польща оштрафувала «Газпром» на $7,6 млрд, а ще п'ять компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу – на понад $61 млн.

«Серед них – французька Engie, німецькі Uniper і Wintershall, австрійська OMV, а також нідерландо-британська Shell», – йдеться у повідомленні.

У UOKiK уточнили, що компанії порушили закон, не отримавши згоди антимонопольного відомства.

На тлі цих новин акції «Газпрому» на Московській біржі впали на 1,6%: їх вартість сягала 168,59 рубля.

Раніше один з претендентів на посаду лідера Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини і потенційний наступник Ангели Меркель на посаді канцлера ФРН Фрідріх Мерц закликав відстрочити будівництво газопроводу «Північний потік 2» на два роки на тлі отруєння політика Олексія Навального.

Про можливе припинення проекту також говорили глава МЗС ФРН Хайко Маас і міністр оборони ФРН Аннагрет Крамп-Каренбауер .

Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво газопроводу потужністю 55 мільярдів кубометрів на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Його реалізує Nord Stream 2 AG з єдиним акціонером – «Газпромом».

До слова, 1 жовтня Данія дозволила експлуатацію «Північного потоку-2».

Як повідомлялося 23 вересня, міжнародна група клубів взаємного страхування судновласників (IG P&I) відмовилася надавати страхове покриття суднам, які можуть брати участь в будівництві російського газопроводу «Північний потік-2».

Як повідомлялося, 7 вересня міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що готова до обговорення санкцій проти Росії, в тому числі й щодо недобудованого газопроводу «Північний потік-2».

До слова, 7 вересня президент США Дональд Трамп виступив за зупинку будівництва «Північного потоку-2» через отруєння Навального.

Європарламент вимагає зупинити будівництво «Північного потоку-2».

Джерело матеріала
loader
loader