Зеленський повідомив, яких кроків чекає від Польщі у питанні історичної пам’яті
Зеленський повідомив, яких кроків чекає від Польщі у питанні історичної пам’яті

Зеленський повідомив, яких кроків чекає від Польщі у питанні історичної пам’яті

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Україна очікує, що у Польщі на горі Монастир пройде відновлення на українській братній могилі повного списку імен загиблих українців. Про це сказав Президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з польським колегою Анджеєм Дудою, передає кореспондент УНН.

"Не відкрию таємниці, якщо скажу, що у ході зустрічі ми торкнулись і надзвичайно чутливого для обох країн питання спільної історичної пам’яті. Це непростий шлях, однак важливо, що ми готові долати його разом і робити взаємні кроки назустріч", - сказав Зеленський.

Він нагадав, що раніше з українського боку були вирішені питання дозволів на пошукові роботи для польських науковців та археологів, а у Польщі на горі Монастир реконструйовано пам’ятну плиту на українській братній могилі.

"Впродовж 5 останніх років це місце пам’яті було у понівеченому стані. Я особисто просив пана президента вирішити це питання, і це було зроблено. У подальшому ми очікуємо на відновлення на цій могилі повного списку імен загиблих українців. Ми з паном Дудою переконані, що Україна та Польща не можуть співіснувати інакше, як у мирі, злагоді, дружбі та взаємоповазі", - заявив Президент.

Нагадаємо, раніше сьогодні у Маріїнському палаці відбулась офіційна зустріч Президента України Володимира Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди.

Після зустрічі лідери двох країн та представники делегацій підписали низку двосторонніх документів.

Теги за темою
Україна Володимир Зеленський Польша
Джерело матеріала
loader
loader