У ЦВК заявили, що не мають жодного стосунку до "опитування Зеленського"
У ЦВК заявили, що не мають жодного стосунку до "опитування Зеленського"

У ЦВК заявили, що не мають жодного стосунку до "опитування Зеленського"

У Центральній виборчій комісії заявили, що під час місцевих виборів 25 жовтня вони не матимуть жодного стосунку до "опитування Зеленського". 13 жовтня президент анонсував, що українцям на дільницях поставлять п'ять запитань — які саме, залишається поки що таємницею.

"ЦВК не була залучена до проведення цього опитування", — заявили у відомстві.

"ЦВК робить все можливе й неможливе для того, щоб вибори 25 жовтня були організовані на належному рівні, навіть за таких непростих умов, які склались у зв'язку з пандемією. Вибори відбудуться відповідно до вимог Виборчого кодексу, жодних дій щодо організації опитування громадської думки ЦВК не здійснює. Вбачається, що ініціатива президента буде організовуватись не відповідно до виборчого законодавства, а деталі щодо цієї ініціативи, зокрема формату її реалізації, думаю, всі ми дізнаємося найближчим часом", — зазначив голова ЦВК Олег Діденко.

До проведення всеукраїнського опитування, яке за ініціативи президента Володимира Зеленського відбудеться 25 жовтня, найімовірніше залучать волонтерів, а не ЦВК. Про це повідомила заступниця голови парламентської фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Відео Не референдум: всенародне опитування від Зеленського не матиме юридичних наслідків

Не референдум, а всенародне опитування. Володимир Зеленський анонсував п'ять питань, які хоче поставити виборцям у день голосування 25 жовтня. Які саме - інтрига, президент пообіцяв озвучити їх пізніше. В Офісі Президента запевнили: це не референдум і прямих юридичних наслідків опитування не матиме. А от експерти вже запідозрили, що Зеленський у такий спосіб змінив порядок денний передвиборної кампанії на користь партії "Слуга народу". Чи законно це та про що саме нас хоче запитати Зеленський - ТСН з'ясувала подробиці.    

Не референдум: всенародне опитування від Зеленського не матиме юридичних наслідків

 

Джерело матеріала
loader
loader