Продажі швейцарського шоколаду впали на 14,3% за перші вісім місяців 2020 року у зв'язку з пандемією коронавірусу.
Про це пише Reuters.
Зниження було ще більш помітним протягом квітня-липня, склавши 21,5% і пов'язане насамперед з тим, що туристи, ресторани та готелі купували менше швейцарського шоколаду. З альпійської країни експортується понад 70% шоколаду. Він відомий такими брендами, як Lindt і Toblerone.
В галузевій асоціації Chocosuisse заявили, що "на цих важливих ринках не видно жодного відновлення навіть у довгостроковій перспективі". За вісім місяців внутрішні продажі швейцарського шоколаду також впали, в той час як імпорт шоколаду, виробленого за кордоном, збільшився, заявили в асоціації. Високі ціни на сировину в Швейцарії часто критикують через "протекціоністське регулювання".
Зазначимо, що обсяг продажів шоколадної промисловості Швейцарії 2019 року становив 1,97 млрд доларів.
Відео Як відрізнити справжній шоколад від підробки
Насолодитися справжнім шоколадом, а не натрапити на підробку. Виявляється, це не така вже проста задача. Бо через популярність цього десерту, деякі недобросовісні виробники намагаються здешевити продукт. Як визначити справжність шоколаду -дивіться у сюжеті.