Загострення ситуації на Сході, є втрати: «Противник свідомо не хоче миру»
Загострення ситуації на Сході, є втрати: «Противник свідомо не хоче миру»

Загострення ситуації на Сході, є втрати: «Противник свідомо не хоче миру»

Штаб ООС повідомив про порушення режиму тиші з боку окупаційних військ та втрати

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил загострилась. Про це повідомляють зі штабу ООС.

Речниця Маріамна Маркевич повідомила, що російсько-окупаційні війська порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року під час засідання Тристоронньої контактної групи.

Загострення ситуації на Сході, є втрати: «Противник свідомо не хоче миру» - Фото 1

Упродовж минулої доби, 29 жовтня, на ділянках відповідальності українських підрозділів «Схід» та «Північ» зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Так, поблизу населених пунктів Новомихайлівка та Старогнатівка противник застосував гранатомети різних систем. У районі Водяного ворог двічі відкривав вогонь зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета. Внаслідок прицільного обстрілу позицій українських захисників зі стрілецької зброї один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне кульове поранення.

Поблизу населеного пункту Золоте-4 противник задіяв безпілотний літальний апарат для скидання пострілу ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил. У результаті чого отримав вогнепальні осколкові поранення ще один український захисник.

Обом воїнам було надано медичну допомогу та оперативно доправлено до лікувальних закладів.

Від початку поточної доби, 30 жовтня, збройні формування Російської Федерації два рази порушили режим припинення вогню. Знову обстріляли Водяне. Поранення, не сумісні з життям, отримали два українських військовослужбовці.

Штаб та командування ООС висловлює глибоке співчуття родинам загиблих.

Всі дані про порушення режиму тиші направлені представникам ОБСЄ. Загалом 5 осіб отримали поранення.

Сергій Наєв, Командувач об’єднаних сил, повідомив у Facebook, що «сьогоднішній обстріл доводить, що противник не має на меті досягнути миру» та свідомо йде на зрив домовленостей.

Заява Командувача об’єднаних сил Я, як командувач Об’єднаних сил, констатую, що сьогодні, 30 жовтня, порушивши...

Опубликовано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Четверг, 29 октября 2020 г.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що російська армія перевозить військову техніку на Донбас. Відео, де прямо на платформі горить ЗІЛ вже розійшлося по мережі.

"Що ще повинно статися, щоб українці вийшли на вулиці?" - таке риторичне питання поставив скандальний політик Гео Лерос на своєму телеграм-каналі. Про це розповідає MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter.
Підписуйтесь на наш канал в Flipboard.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader