Ситуація ускладнюється: у МОЗ розповіли, скільки українців захворіли на грип та ГРВІ за тиждень
Ситуація ускладнюється: у МОЗ розповіли, скільки українців захворіли на грип та ГРВІ за тиждень

Ситуація ускладнюється: у МОЗ розповіли, скільки українців захворіли на грип та ГРВІ за тиждень

В Україні нині не виявлено циркуляції вірусів грипу, проте в деяких областях зафіксовані випадки ГРВІ перевищують епідеміологічний поріг. Упродовж тижня на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 170 тис. осіб.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 12 листопада.

"За нашими даними дозороного епідеміологічного нагляду, наразі в Україні циркуляція вірусів грипу не виявлена. Але за тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло майже 170 тисяч осіб. Із них 30 % це діти до 17 років. У більшості регіонів України епідпроцес щодо грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій перебуває на неепідемічних рівнях", - заявив він.

Водночас, зі слів Ляшка, низький рівень перевищення епідпорогу вже зафіксовано у Волинській, Донецькій, Житомирській, Сумській і Черкаській областях. Це, як уточнив головний санітарний лікар, свідчить про те, що окрім коронавірусу ситуація ускладнюється й іншими респіраторними вірусними інфекціями.

Також Віктор Ляшко додав, що від початку епідсезону проти грипу вже вакциновано 50 143 особи, з них 20 тисяч упродовж останнього тижня. Від понеділка МОЗ розвезло перші надходження вакцини проти грипу, яку було закуплено держкоштом в кількості 40 тисяч доз.

Також Ляшко нагадав головні симптоми грипу, зокрема, це: раптовий початок, головний біль, ломота у м'язах і суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла більше 38 градусів і кашель.

Нагадаємо, лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський розповів, що у разі грипу вся ситуація розвивається дуже швидко, а у випадку з коронавірусом - усе навпаки. Він також пояснив, чим COVID-19 відрізняється від грипу та ГРВІ.

Відео Вакцинація на межі зриву: куди поділися вакцини від грипу

Вакцина — гаряча й актуальна нині тема. І якщо щеплення від COVID-19 залишається в наших мріях, то від грипу можна захиститися вже. І МОЗ закликає це робити. Особливо в такий час, коли захворіти на коронавірус і на грип одночасно може бути смертельно небезпечно. Але люди в соціальних мережах скаржаться на те, що вакцин від грипу ніде нема! Чи справді це так? "Сніданок" пішов перевіряти.   

Вакцинація на межі зриву: куди поділися вакцини від грипу
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader