Інфікований коронавірусом скандальний мер Черкас виступив проти карантину вихідного дня
Інфікований коронавірусом скандальний мер Черкас виступив проти карантину вихідного дня

Інфікований коронавірусом скандальний мер Черкас виступив проти карантину вихідного дня

Бондаренко нещодавно сам захворів на коронавірус / фото УНІАН

Мер Черкас Анатолій Бондаренко виступив проти запровадження у місті карантину вихідного дня.

Як повідомляє прес-служба Черкаської міськради, про це він заявив у відеозверненні, опублікованому у Facebook.

«Карантин вихідного дня – недоречний для таких невеликих міст, як Черкаси… Такі заходи не дадуть бажаного ефекту у боротьбі з хворобою, натомість можуть просто знищити малий бізнес. Запровадження карантину вихідного дня – це велика помилка», - зазначив Бондаренко.

Він нагадав, що з початку карантину з міського бюджету виділили 104 млн грн на боротьбу з COVID-19.

«Наші медзаклади закупили усе, що було необхідно, натомість від держави Черкаси не отримали тоді жодної фінансової підтримки. Лише нещодавно держава спрямувала Черкасам 1 млн 700 тис. грн на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19», - розповів він.

За словами Бондаренка, він готовий підтримувати будь-які рішення уряду, але лише у випадку, коли місто отримуватиме підтримку від держави.

«Нині ж спостерігається інша ситуація. На 35% піднімається ціна на газ, зупиняється нормальна робота малого і середнього бізнесу. Усе це призведе до мільйонних втрат міського бюджету. Місто може просто зупинитися», - вважає міський голова.

Мер Черкас Бондаренко: чим він відомий

10 листопада стало відомо, що мер Черкас Анатолій Бондаренко отримав позитивний тест на COVID-19.

Другий тур виборів міського голови Черкас відбудеться 22 листопада. За посаду мера міста боротимуться чинний міський голова Бондаренко та представник партії «Голос» Віктор Євпак.

Скандал з Києвом у Бондаренка трапився після того, як місто послабило карантинні обмеження 30 квітня, попри постанову Кабінету міністрів. Тоді міський голова запевняв, що приводу посилювати карантин у Черкасах немає, ситуація з COVID-19 контрольована. 

В інтерв’ю місцевим ЗМІ у серпні мер Черкас також заявляв про неефективність носіння медичних масок: «Якщо є гарантія і людина хвора, то це зрозуміло, що треба одягати. А якщо людина здорова? То яка маска?», – відповідав Бондаренко.

Карантин вихідного дня в Україні

11 листопада Кабмін ухвалив рішення про запровадження в країні з 14 до 30 листопада карантину вихідного дня. Він діятиме з 00.00 суботи до 00.00 понеділка.

Зокрема, у вихідні дні до обмежень, що передбачені у будні дні, додатково буде заборонено роботу кафе і ресторанів (за винятком послуги «на виніс»), роботу ТРЦ, інших розважальних закладів, фітнес-центрів тощо.

Дозволено працювати лише продуктовим магазинам, аптекам, ветаптекам, медзакладам, АЗС.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Світлана Макринська

Джерело матеріала
loader
loader