Протести в Білорусі: силовики затримали понад 1100 осіб
Протести в Білорусі: силовики затримали понад 1100 осіб

Протести в Білорусі: силовики затримали понад 1100 осіб

У ході масових акцій протесту, які пройшли у неділю, 15 листопада, в Білорусі, поліція затримала понад 1100 осіб. Про це повідомляє правозахисна організація "Вясна" станом на 0:30 наводить імена 1113 затриманих.

Більшість затриманих – мешканці Мінська. Також відомо про затримання в Новогрудку, Бобруйську, Вітебську, Гомелі та Світлогорську.

Як повідомляв 5.UA, у Білорусі в неділю проходили акції протесту пам'яті активіста Романа Бондаренка, який помер після побоїв силовиків. Наприкінці дня в Мінську силовиками була зачищена Площа Змін, заявлена ​​кінцевим пунктом недільного маршу протесту. Крім того, комунальники прибрали всі квіти і свічки з народного меморіалу Роману Бондаренку.

Як відомо, на протести білоруси виходять від 9 серпня – після президентських виборів. На них, за даними ЦВК, переміг Олександр Лукашенко. Люди ж вважають такі результати сфальсифікованими та вимагають провести нове прозоре волевиявлення. Не визнали результатів, зокрема, Європейський Союз, США, Канада, Велика Британія та Україна.

Джерело матеріала
loader
loader