Байдена визнали переможцем виборів у Пенсільванії
Байдена визнали переможцем виборів у Пенсільванії

Байдена визнали переможцем виборів у Пенсільванії

Джо Байдена визнали переможцем виборів у Пенсільванії / фото REUTERS

Обраного президента США Джо Байдена визнали переможцем виборів у штаті Пенсільванія.

Про це повідомив губернатор штабу Том Вулф на своїй сторінці в Twitter.

За його словами, він офіційно затвердив перемогу Байдена.

"Як того вимагає Федеральний закон, я підписав документ, який затверджує, що голоси вибірників дістаються Джо Байдену і Камалі Гарріс",- написав Вулф.

Також він висловив подяку співробітникам виборчих комісій, які провели "чесні й вільні вибори в неймовірно складний час в історії нашої спільноти та історії країни".

"Наші співробітники, що працюють на виборах, піддавалися постійним нападкам, і вони діяли чудово і гідно", - додав губернатор Пенсільванії.

false

Перемога в цьому штаті дає Байдену 20 голосів вибірників. Згідно з прогнозами американських ЗМІ, Байден має 306 голосів виборців, що значно більше ніж 270 голосів, необхідних для перемоги на виборах президента США.

Нагадаємо, штаб чинного президента США намагався оскаржити результати виборів у Пенсільванії. Однак, окружний суддя Метью Бранн визнав аргументи команди Дональда Трампа на користь перерахунку голосів у Пенсільванії "безпідставними і спекулятивними".

Перемога Джо Байдена на виборах у США

  • 3 листопада в США відбулися президентські вибори.
  • Офіційні результати ще не оголошені, але провідні американські ЗМІ оголосили про перемогу Джо Байдена на виборах президента США.
  • Своєю чергою, чинний президент Сполучених Штатів Трамп відмовився визнавати перемогу свого суперника. Він підкреслив, що рішення про перемогу на виборах приймається після підрахунку законних голосів, а не після заяв медіа.
  • Світові лідери, однак, поспішили привітати Байдена з перемогою. Серед них президент України Володимир Зеленський.
  • З усім тим, 24 листопада адміністрація Дональда Трампа повідомила адміністрацію Байдена про готовності передати повноваження.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олександр Топчій

Джерело матеріала
loader
loader