У МОЗ розповіли, якою має бути зарплата медиків наступного року
У МОЗ розповіли, якою має бути зарплата медиків наступного року

У МОЗ розповіли, якою має бути зарплата медиків наступного року

Українська влада повинна зробити все, щоб медпрацівники припинили виїжджати працювати за кордон. Для цього, вважають у Міністерстві охорони здоров'я, потрібно, зокрема, збільшити зарплату.

Про це 24 листопада в ефірі 5 каналу заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

За його словами, Польща, Чехія та Німеччина спрощують процедуру працевлаштування для медпрацівників-іноземців, щоби ті могли безперешкодно там працювати.

Степанов зауважив, що одним із головних чинників, чому українські лікарі виїжджають, це низька зарплата.

"Саме тому ми наголошуємо на ухваленні адекватного бюджету на 2021 рік – щоб заробітна плата лікаря починалася від 22-25 тисяч гривень. І це один із головних чинників щодо зупинки від'їзду наших громадян, наших лікарів, наших медичних працівників за кордон", – сказав міністр.

Нагадаємо, цього місяця суму виплат лікарям швидкої на Запоріжжі скоротили втричі. Керівництво пояснює це проблемами з фінансуванням. Тим часом кількість хворих на коронавірус в області зростає майже щодоби.

Відео У Житомирі пацієнт побив сімейну лікарку під час приймання в її кабінеті

Напад на сімейну лікарку просто в її кабінеті. Медичку в Житомирі побив  пацієнт під час приймання. Лікарка спробувала захищатися, застосувала газовий балончик, але зі струсом мозку опинилася в медзакладі. Що стало причиною нападу - у сюжеті.

У Житомирі пацієнт побив сімейну лікарку під час приймання в її кабінеті
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анжела Слюсаренко
Джерело матеріала
loader
loader