СБУ перевіряє дії депутатів із Закарпаття, які під час прийняття присяги заспівали гімн Угорщини
СБУ перевіряє дії депутатів із Закарпаття, які під час прийняття присяги заспівали гімн Угорщини

СБУ перевіряє дії депутатів із Закарпаття, які під час прийняття присяги заспівали гімн Угорщини

Служба безпеки України перевіряє дії депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади у Закарпатській області, які під час прийняття присяги заспівали національний гімн Угорщини.

Про це 1 грудня повідомив пресцентр СБУ.

"На Закарпатті Служба безпеки України у межах визначеної законодавством компетенції перевіряє інформацію щодо можливих ознак протиправної діяльності в діях депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади. 21 листопада 2020 року під час прийняття присяги депутатами Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади, за ініціативи голови, частина обранців виконала національний гімн Угорщини", - йдеться у повідомленні.

Отримані Службою матеріали щодо цієї події наразі ретельно перевіряються. За результатами перевірки вживатимуться відповідні заходи реагування, додали у СБУ.

Нагадаємо, 30 листопада у Мережі з'явилосявідео, на якому новообрані депутати Сюртівської об'єднаної територіальної громади у Закарпатській області після складання присяги виконали гімн Угорщини. Сталося це 21 листопада, у День гідності і свободи України.

Відео Україна не вноситиме додаткові зміни до Закону про освіту заради компромісу з Угорщиною - Кулеба

У "Право на владу" Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не вноситиме додаткові зміни до Закону про освіту заради компромісу з Угорщиною. Ніколи Угорщина не заперечувала того факту, що українці угорського походження повинні знати українську мову. Як у Береговому знають українську мову - дивіться у сюжеті. Право на владу за 11 червня 2020 року  

Україна не вноситиме додаткові зміни до Закону про освіту заради компромісу з Угорщиною - Кулеба
Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анжела Слюсаренко
Джерело матеріала
loader
loader