Чого бояться хворі українці і чому іноді не звертаються до лікарів - Степанов пояснив
Чого бояться хворі українці і чому іноді не звертаються до лікарів - Степанов пояснив

Чого бояться хворі українці і чому іноді не звертаються до лікарів - Степанов пояснив

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що інколи українці не йдуть обстежуватися, адже бояться отримати діагноз і чек за лікування. Також Степанов розповів, скільки мілярдів гривень необхідно на фінансування медицини, щоб покращити цю ситуацію.

"Мені набридли всі ці історії від наших людей, які інколи просто не йдуть обстежуватися... А чому не йдуть обстежуватися? Тому що вони дуже сильно бояться отримати діагноз і потім отримати чек за лікування - скільки буде вартувати їм лікування. І потім починати, інколи при важких хворобах, при таких, як онкологічні захворювання, починати продавати все, що у них є. Щоб просто вилікуватися, щоб просто жити. Це базова потреба будь-якої людини. Це базова річ будь-якої країни - належне фінансування нашої системи охорони здоров’я", - сказав міністр під час брифінгу.

Також він назвав суму грошей, яка необхідна для фінансування української медицини, щоб люди, які звертаються до лікарів, не думали, "за що купити ліки і що робити, якщо ліки придбати нема за що".

"Міністерство охорони здоров’я розробило такий розрахунок. Ми порахували все до гривні. Там немає розкоші, там немає надлишків. Там є мінімальні речі, мінімальна потреба, яка нам необхідна на фінансування медицини. За нашими розрахунках ця сума складає 296 млрд грн. Це те, що ми подали у своєму бюджетному запиті", - додав міністр.

Читайте також:

  • В Україні зменшилась кількість госпіталізацій хворих на коронавірус - лікар Сільковський
  • Лікування коронавірусу: чому дні від 5 до 10 такі важливі
  • У РНБО розповіли, коли українці будуть вакциновані від коронавірусу

 

Відео Коронавірус в Україні: понад 13 тисяч нових випадків за добу

Понад 13 тисяч нових випадків коронавірусу за добу. Крива захворюваності знову пішла вгору, але до показників минулого тижня істотно не дотягує. Серед нових недужих - понад пів сотні медиків. Майже півтори тисячі хворих довелося напередодні шпиталізувати. Понад 13 тисяч 800 пацієнтів одужали. І це рекордний показник.

Коронавірус в Україні: понад 13 тисяч нових випадків за добу
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

  •  
Автор:
Оксана Руда
Джерело матеріала
loader
loader