Кабмін готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня: з'явилася постанова
Кабмін готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня: з'явилася постанова

Кабмін готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня: з'явилася постанова

ЗМІ зараз в один голос трублять, що, найімовірніше, новий локдаун варто очікувати з 8 січня

Про це написала низка авторитетних ЗМІ, а також багато телеграм-каналів. Видання «Лівий Берег» навіть опублікувало постанову уряду, за якою повний локлаун в Україні буде введений на період з 8 по 24 січня.

Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль в коментарі «Українській правді» заявив, що заходи повного локдауну загалом носитимуть той самий характер, що і заходи карантину «вихідного дня». Шмигаль запевняє, що в уряді зроблені певні висновки про результативність карантину на вихідних, тому, виходячи з цього, деякі заходи під час локдауну будуть м'якшими, а деякі жорсткішими. Проте більш конкретної інформації поки в уряді надати не можуть.

Кабмін готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня: з'явилася постанова - Фото 1

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

За словами Шмигаля, влада врахує всі особливості зимового канікулярного періоду, щоб розірвати ланцюжок заражень. Позитивна тенденція з цього приводу вже проглядається, оскільки сьогодні, наприклад, та і в деякі інші дні кількість нових випадків ковіду не перевищувала кількість осіб, які вилікували китайський вірус.

Повідомляється, що прем'єр переконаний у тому, що локдаун має тривати від 15 до 21 дня, для того щоб розірвати ланцюг нових інфікувань. Є також і дані, що жорсткі заходи будуть впроваджені з 2 до 10 січня.

За даними ж джерел «Української правди» в Кабінеті міністрів, локдаун збираються впровадити з 8 по 24 січня (включно). Це питання вирішиться сьогодні на нараді міністрів.

Кабмін готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня: з'явилася постанова - Фото 2

Долучайтесь до нас в Telegram

Нагадаємо, що сьогодні в Україні більше 12 тисяч нових випадків коронавірусу. Порівняно з двома попередніми днями кількість інфікувань зросла. У деяких лікарнях не можуть впоратися з потоком хворих. Зокрема, тяжка ситуація на Одещині. Багато нових випадків у столиці України. Медики невтомно роблять тести на ковід та самовіддано борються за життя українців. На жаль, за минулу добу ми втратили 276 українців, у яких був вірус.

Кабмін готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня: з'явилася постанова - Фото 3

Раніше портал MY.UA повідомляв, як українці збираються святкувати Новий 2021 рік. Імовірно, що цьогоріч святкування буде найскромнішим і по-домашньому затишним. Деякі стилісти навіть радять прикупити собі шовкову піжамку для новорічної ночі замість вишуканої сукні.

Також портал MY.UA писав, що, попри коронавірус, українці подорожують, літають на відпочинок в інші країни. Дивіться в матеріалі, які країни відкриті для українців - "зелені", а які "червоні". Та тричі подумайте перед тим, як взагалі кудись відправлятися.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Джерело матеріала
Згадувані персони