Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню - ООС
Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню - ООС

Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню - ООС

Протягом минулої доби, 9 грудня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні ООС 10 грудня.

Неподалік Талаківки російсько-окупаційні війська тричі відкривали провокаційний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі населеного пункту Водяне окупанти використали стрілецьку зброю, а поблизу Авдіївки ще й з автоматичного станкового гранатомета.

Крім того, для коригування вогню з АГС зі сторони населеного пункту Мінеральне ворог застосував БпЛА типу "квадрокоптер". Українським воїнам знадобилося декілька пострілів зі стрілецької зброї, аби після перетину лінії розмежування збити БпЛА противника.

Українські військові задокументували факт інженерного обладнання позицій противником у бік підрозділів ЗСУ в районі населеного пункту Водяне та Луганське. Біля останнього противник здійснив для цього три підриви з використанням зарядів розмінування.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників унаслідок ворожих пострілів немає. Ситуацію в районі ООС називають стабільною та контрольованою українськими захисниками

"Про зухвалі та підступні дії російсько-окупаційних військ негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін", - наголосили у штабі. 

Нагадаємо, вже понад 130 днів минуло від оголошення режиму "припинення вогню" на Донбасі в межах домовленостей ТКГ. За цей час кількість обстрілів знизилася вп'ятеро, а бойові втрати - вдесятеро, повідомив президент Володимир Зеленський. Від початку "перемир'я" на Донбасі загинули п'ятеро українських військових.

Відео Ворожі бойовики скоротили обстріли на Донбасі через мороз

Сильні морози вдарили на фронті. І через це, кажуть військові, бойовики стали менш активними. В неділю взагалі не здійснили жодного пострілу. Самі ж хлопці утеплюються, колють дрова і хизуються один перед одним, а ще - перед журналістами.    

Ворожі бойовики скоротили обстріли на Донбасі через мороз
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader