Резніков почав сумніватися в можливості обміну військовополоненими до кінця року
Резніков почав сумніватися в можливості обміну військовополоненими до кінця року

Резніков почав сумніватися в можливості обміну військовополоненими до кінця року

Віце-прем'єр-міністр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що перспективи повернення українців з полону російсько-окупаційних військ є неоднозначними. Про це пише УНІАН.

"Я буду відвертим – перспективи неоднозначні, тому що ми з літа спостерігаємо блокування переговорів у Тристоронній групі з різних надуманих історій, починаючи від претензій до постанови Верховної Ради про призначення місцевих виборів, які вже відбулися, продовжуючи іншими надуманими речами", – сказав Резніков.

Він зазначив, що українська сторона подала всі необхідні списки на обмін полоненими і, за його словами, чекає аналогічного кроку від окупантів і Росії. За його словами, вони не втрачають надію, що у них все вийде, оскільки вони спілкуються не тільки в режимі Мінського формату.

Резніков додав, що на поточний момент проходять консультації на рівні радників і міністрів закордонних справ "нормандського формату". За словами віце-прем'єра, вони сподіваються на зустріч "нормандської четвірки" в Берліні.

Відзначимо, в кінці листопада спікер український делегації в ТКГ Олексій Арестовича заявляв, що на обмін полоненими, який вони хотіли провести до 24 грудня, готується близько 100 чоловік. За словами Арестовича, всього РФ утримує близько 250 чоловік.

Нашадаємо, що упродовж минулої доби, 9 грудня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню.

Джерело матеріала
loader
loader