Глава Мінфіну розповів, скільки в бюджеті-2021 закладено на оборону України
Глава Мінфіну розповів, скільки в бюджеті-2021 закладено на оборону України

Глава Мінфіну розповів, скільки в бюджеті-2021 закладено на оборону України

На сектор безпеки і оборони держави закладені рекордні цифри / Фото bank.gov.ua

Державний бюджет України на 2021 рік передбачає достатньо витрат, щоб забезпечити обороноздатність держави.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час подання законопроекту в парламенті перед затвердженням у другому читанні.

«На сектор безпеки і оборони держави закладені рекордні цифри – 5,93% валового внутрішнього продукту. Розподіл (коштів бюджету-УНІАН) здійснюється Радою національної безпеки і оборони, і на оборону держави передбачені достатні видатки для забезпечення обороноздатності нашої держави. Немає жодних підстав вважати, що сектор оборонної безпеки не профінансований або недофінансований», - сказав він.

Держбюджет-2021: що відомо

Кабмін на засіданні 26 листопада затвердив проект державного бюджету на 2021 рік. Документ передбачає дефіцит у розмірі 5,5% валового внутрішнього продукту, доходи в розмірі 1 трлн 92 млрд грн і витрати в розмірі 1 трлн 328 млрд грн.

При цьому Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом за основними параметрами проекту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by для України.

28 листопада голова фракції Партії "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада в грудні прийме державний бюджет України на наступний рік.

15 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроект про державний бюджет України на 2021 рік.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Шварц

Джерело матеріала
loader
loader