Шмигаль анонсував рекордні видатки на медицину у 2021 році: названа цифра
Шмигаль анонсував рекордні видатки на медицину у 2021 році: названа цифра

Шмигаль анонсував рекордні видатки на медицину у 2021 році: названа цифра

У 2021 році в Україні уряд обіцяє рекордні видатки на медицину. Профінансувати медичну галузь планується майже на 160 млрд грн.

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Це на 30 млрд більше, ніж цього року. Та майже на 65 млрд більше, ніж у 2019-му. Тобто, за 2 роки фінансування медицини зросте на понад 60%", - сказав він.

За словами Дениса Шмигаля, наступного року зарплати всіх медиків будуть підвищені на 30%.

"Витрат на медицину в розмірі 5% ВВП буде досягнуто вже у 2023 році. При цьому на наступний рік ми плануємо дооснащення 210 приймальних відділень опорних лікарень. Буде закуплено майже 450 автомобілів швидкої медичної допомоги", - розповів деталі прем'єр.

Він також запевнив, що фінансування боротьби з коронавірусом "буде забезпечено на належному рівні" і залишиться безкоштовним.

"Держава продовжить забезпечувати безкоштовне лікування для людей, а також всі доплати медикам, які борються з COVID-19", - додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль закликав ВООЗ якомога швидше надати Україні вакцину від коронавірусу.

Крім того, голова українського уряду розповів, що держава розглядає можливість виробництва власних вакцин, використовуючи свої фармпотужності. Але це можливо за умови, що вони відповідатимуть необхідним вимогам компанії-розробника.

Автор:
Тетяна Величко
Джерело матеріала
loader
loader