В Україні збільшать кількість трансплантацій: Степанов озвучив плани на 2021 рік
В Україні збільшать кількість трансплантацій: Степанов озвучив плани на 2021 рік

В Україні збільшать кількість трансплантацій: Степанов озвучив плани на 2021 рік

У 2021 році в Україні збільшать кількість трансплантацій мінімум удвічі. Планують зробити не менше, ніж 250 пересадок життєво важливих органів.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

За його словами, розвиток напряму трансплантації є одним із пріоритетних завдань МОЗ. Потребу України в таких операціях міністерство оцінює приблизно в 5 тисяч на рік.

"МОЗ прагне здобути трансплантаційну незалежність України протягом трьох найближчих років. З цією метою у 2020 році ініціювали затвердження відповідної нормативної бази. Уряд розширив перелік закладів охорони здоров’я, що долучаються до Пілотного проєкту трансплантації, до 38", - сказав Степанов.

Він додав, що протягом 2020 року в Україні здійснили 8 пересадок серця, 19 пересадок печінки, 91 пересадку нирки. Загалом цього року провели 118 трансплантацій проти 78, які було зроблені у 2019 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялось,що один донор із Рівного врятував життя чотирьох українців. Він зазнав несумісних із життям травм, лікарі констатували в нього смерть мозку.

Відео Ніч трансплантацій: у Києві одразу 4 людини дістали можливість жити

Іще одна ніч трансплантацій у Києві. Одразу 4 людини вдруге дістали можливість жити. Їм пересадили нирки, печінку та серце. Донором став чоловік, у якого медики констатували смерть головного мозку. На забір органів згоду дали його рідні. Серед тих, для кого померлий став рятівником – 3-річна дівчинка, якій в Інституті Шалімова пересадили нирку. І таку трансплантацію в Україні лікарі провели вперше.

Ніч трансплантацій: у Києві одразу 4 людини дістали можливість жити
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader