Здійснили 70% запланованого: у "Слузі народу" назвали досягнення і поразки Ради за рік
Здійснили 70% запланованого: у "Слузі народу" назвали досягнення і поразки Ради за рік

Здійснили 70% запланованого: у "Слузі народу" назвали досягнення і поразки Ради за рік

Традиційно перед Новим роком люди аналізують події минулих 12 місяців, згадуючи всі досягнення і поразки. Верховна Рада у 2020 році реалізувала свої плани на 70% від того, що очікувалося зробити.

Про це сказав керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в коментарі "Інтерфакс-Україна".

На його думку, парламенту у 2020 році можна пишатися відкриттям ринку землі, легалізацією грального бізнесу, закінченням першого етапу реформи децентралізації та ухвалення закону про внутрішній водний транспорт. Ці досягнення, зі слів Арахамії, є історичними.

Крім того, серед важливих рішень Ради у 2020 році є ухвалення закону про деривативи. Як зауважив Арахамія, "десять років не могли в Україні ухвалити цей закон, який мало зрозумілий простому громадянину, але його наслідки ми побачимо вже в 2021 році".

Також Арахамія перелічив поразки в роботі парламенту цього року. Але висловив переконання, що нардепи реалізують намічене вже на початку наступного року. Зокрема, керівник "Слуги народу" вважає провалами Ради у 2020 році:

  • не встигли з реформою СБУ,
  • не встигли створити Бюро економічної безпеки замість фіскальної служби,
  • не встигли ухвалити в другому читанні закон про референдум,
  • не встигли провести амністію капіталів.

Арахамія пояснив, що розгляд цих питань довелося відкласти через коронавірус, але вони готові на 95%.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков розповів про завдання парламенту у 2021 році. Йдеться передусім про епідемію коронавірусу, його мутацію, вакцинацію, переговори в "нормандському форматі" щодо Донбасу та обороноздатність держави.

Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader