Папа Римський привітав християн східного обряду з Різдвом Христовим
Папа Римський привітав християн східного обряду з Різдвом Христовим

Папа Римський привітав християн східного обряду з Різдвом Христовим

Папа Римський Франциск привітав християн східного обряду з Різдвом Христовим, відзначивши у своїй проповіді, що світло Ісуса - призначене для всіх.

Про це інформує у четвер, 7 січня, VaticanNews.

"З любов’ю звертаюся до братів і сестер східних Церков, католицьких і православних, які згідно зі своєю традицією... святкують Господнє Різдво. Складаю їм найщиріші побажання святого Різдва, у світлі Христа, нашого миру та нашої надії", - сказав Папа.

У своїх роздумах Папа Франциск також зазначив, що "спасіння, здійснене Христом, не знає кордонів". Він також зауважив, що таїнство Різдва, яке розглядається у "вимірі світла», що просвічує кожну людину, потрібно "прийняти у вірі" та нести іншим "у милосердній любові, свідченні та звіщенні Євангелія".

Президент України Володимир Зеленський також привітав українців із Святвечором і Різдвом Христовим. У святковому звернення глава держави побажав здоров'я громадянам й об'єднання Україні. Також Зеленський закликав до дотримання карантинних обмежень. 

Відео Різдвяний спів: до столичного музею в Пирогові з'їхалися колядники

Із колядкою та добром у серці - тоді святу й дощ не завада. 7-го січня православні християни східного обряду відзначають Різдво Христове. До столичного Музею народної архітектури та побуту в Пирогові святкувати Різдво з'їхалися колядники - і малі, і великі. Там співали всі, бо різдвяний спів має велику силу і дарує тепло в душі, особливо цьогоріч. У цьому впевнилася ТСН.  

Різдвяний спів: до столичного музею в Пирогові з'їхалися колядники
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader