Зеленський запросив Ілона Маска відвідати музей у Житомирі
Зеленський запросив Ілона Маска відвідати музей у Житомирі

Зеленський запросив Ілона Маска відвідати музей у Житомирі

Президент Володимир Зеленський запросив очільника компаній SpaceX і Tesla Ілона Маска відвідати Музей космонавтики імені Сергія Корольова у Житомирі. 

Про це глава держави написав у Twitter.

"Сьогодні день народження великого українського вченого, ракетного інженера та конструктора космічних кораблів - Сергія Корольова. Дійсно, він був одним із найкращих. Я хотів би запросити його давнього шанувальника Ілона Маска до України, щоб побачити Музей космонавтики імені Сергія Корольова", - йдеться у повідомленні. 

Президент написав це, ретвітнувши допис Ілона Маска за 11 липня 2020 року про спілкування з сім'єю Королева.

 

Today is the birthday of the great Ukrainian scientist, rocket engineer and spacecraft designer – Serhiy Korolyov. Indeed, he was one of the very best.
I’d like to invite his longtime fan @elonmusk to #Ukraine, to see The Serhiy Korolyov Museum of Cosmonautics. https://t.co/NyfBw6abdY

Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) January 12, 2021

Нагадаємо, понеділок, 11 січня, для очільника компаній SpaceX і Tesla Ілона Маска став несприятливим, він втратив 13,5 млрд дол. (7,1%) своїх статків і повернувся на друге місце в рейтингу найбагатших людей планети за версією Forbes. 

Відео Факт про Україну: Ігор Сікорський та Сергій Корольов відкривали небо і космос людству

І ще один факт про небо і космос, а точніше про українців, які їх відкривали людству. Батько гелікоптерів - киянин Ігор Сікорський і житомирянин Сергій Корольов. Саме його ракета "Восток 1" 12 квітня 1961 року вперше у світі підняла людину в космос. І не можемо не згадати про ракетоносії "Зеніт КБ Південний", які стали частиною космічних програм багатьох країн світу. Ілон Маск назвав цю ракету своєю улюбленою.

Факт про Україну: Ігор Сікорський та Сергій Корольов відкривали небо і космос людству
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анжела Слюсаренко
Джерело матеріала
loader
loader