Зустріч "нормандської четвірки": про що домовилися радники лідерів України, Німеччини, Франції і Росії
Зустріч "нормандської четвірки": про що домовилися радники лідерів України, Німеччини, Франції і Росії

Зустріч "нормандської четвірки": про що домовилися радники лідерів України, Німеччини, Франції і Росії

Відверта розмова, і жодних домовленостей: такий підсумок чергової зустрічі в Нормандському форматі. Напередодні в Берліні зустрічалися політичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

Після переговорів український представник Андрій Єрмак розповів, як вони відбулися, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок 13 січня.

Шість годин тривали перемовини у відомстві федерального канцлера в Берліні. Після них українська делегація заявила, що конкретних домовленостей немає, але діалог був конструктивний.

Українські учасники зустрічі - керівник офісу президента Андрій Єрмак та віце-прем'єр із питань реінтеграції Олексій Рєзніков підсумовують, що упродовж тривалих консультацій обговорили майже всі питання – від безпекових до гуманітраних. Заступник глави адміністрації російського президента Володимира Путіна Дмитро Козак погодився з Україною про важливість режиму тиші. Навіть якщо Україна таке перемир'я називає неідеальним, особливо смерті від кулі снайпера українського військовослужбовця Олега Андрієнка.

Відео Зустріч "нормандської четвірки": Андрій Єрмак розповів, як пройшли перемовини

Відверта розмова, і жодних домовленостей. Такий підсумок чергової зустрічі в Нормандському форматі. Напередодні в Берліні зустрічалися політичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. Після переговорів український представник Андрій Єрмак розповів, як вони пройшли.

Зустріч "нормандської четвірки": Андрій Єрмак розповів, як пройшли перемовини
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

"Це трагедія. Ми повинні отримати відповідь: хто і чому. Безумовно, декілька разів я піднімав сьогодні це питання. Утім, щодо прихильності до режиму припинення вогню, то всі визнали, що це справді досягнення. Ми маємо тепер менше пострілів і, на щастя, набагато менше людей, яких ми втрачаємо", - каже Єрмак. 

Немає чіткої дати і для проведення саміту лідерів країн Нормандської четвірки. Саме там, каже Єрмак, має бути поставлена крапка у війні на Донбасі. Україна сподівалася, що лідери чотирьох країн зберуться ще до кінця минулого року, а Росія підстав для зустрічі на вищому рівні не бачила. "Саміт лідерів відбудеться. Я не можу вам сказати, коли, але він обов’язково буде. Всі визнають, що дійсно сьогодні саме лідери повинні поставити крапку і домовитися щодо принципових питань", - наголосив керівник Офісу президента.

Натомість дата для наступних переговорів Нормандської четвірки на рівні політичних радників вже: у п'ятницю, 22 січня. Утім, чустріч буде вже не в Берліні, а через відеозв'язок.

Автор:
Наталія Фібріг
Джерело матеріала
loader
loader