Німеччина призупинила дозвіл на добудову "Північного потоку-2"
Німеччина призупинила дозвіл на добудову "Північного потоку-2"

Німеччина призупинила дозвіл на добудову "Північного потоку-2"

Німеччина призупинила дозвіл на добудову російського газогону "Північний потік-2", який зводять в обхід України по дну Балтійського моря.

Про це розповіли 19 січня у ТСН.12:00.

Йдеться про дві ділянки довжиною близько 16 та 13 кілометрів, які мали прокласти в німецьких територіальних водах. Дозвіл на це дали у минулу п'ятницю. Утім, його оскаржили екологи. Вони переконані, що об’єкт загрожує місцевому заповіднику.

До слова, Росія планувала добудувати газогін ще в 2019 році. Утім, цьому завадили американські санкції. У Вашингтоні вважають, що цей проєкт зашкодить Україні та призведе до ще більшої ресурсної залежності Європи від Росії. У "Газпромі" тим часом вже заявили: можуть відкласти проєкт або взагалі відмовитися від нього.

Відео Доля "Північного потоку-2":  Німеччина призупинила дозвіл на добудову російського газогону

Німеччина призупинила дозвіл на добудову російського газогону "Північний потік-2", який зводять в обхід України по дну Балтійського моря. Ідеться про дві ділянки довжиною близько 16 та 13 кілометрів, які мали прокласти в німецьких територіальних водах. Дозвіл на це дали минулої п'ятниці. Втім його оскаржили екологи, які переконані, що об’єкт загрожує місцевому заповіднику.  

Доля "Північного потоку-2":  Німеччина призупинила дозвіл на добудову російського газогону
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Як повідомлялося, чинний президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік в розмірі 2,3 трлн доларів, який включає виділення 900 млрд доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19. 

До цього законопроєкту увійшли військова допомога Україні в розмірі 250 млн доларів, а також розширені санкції проти проєкту "Північний потік-2" — будівництва трубопроводу задля транспортування російського газу до Європи в обхід України. 

Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader