У "Газпромі" вперше заговорили про можливість скасування "Північного потоку-2"
У "Газпромі" вперше заговорили про можливість скасування "Північного потоку-2"

У "Газпромі" вперше заговорили про можливість скасування "Північного потоку-2"

Російський "Газпром" уперше припустив можливість зупинення будівництва або цілковите скасування проєкту "Північний потік-2". Причиною такого рішення назвали "політичний тиск".

Про це повідомляє Reuters.

"Під час реалізації наших великих міжнародних проєктів, таких як газогін "Північний потік-2", ми стикалися і продовжуємо стикатися з ризиками, пов'язаними зі зміною політичної ситуації в різних регіонах. За виняткових обставин, зокрема через політичний тиск, такі зміни можуть призвести до зупинення або скасування проєкту", — йдеться в документі про розміщення єврооблігацій "Газпрому".

"Північний потік-2" — проєкт магістрального газогону з Росії в Німеччину через Балтійське море. Орієнтовна вартість проєкту — €9,9 млрд.

Раніше у "Нафтогазі" розповіли про нові санкції США проти "Північного потоку- 2". 

Відео Доля "Північного потоку-2":  Німеччина призупинила дозвіл на добудову російського газогону

Німеччина призупинила дозвіл на добудову російського газогону "Північний потік-2", який зводять в обхід України по дну Балтійського моря. Ідеться про дві ділянки довжиною близько 16 та 13 кілометрів, які мали прокласти в німецьких територіальних водах. Дозвіл на це дали минулої п'ятниці. Втім його оскаржили екологи, які переконані, що об’єкт загрожує місцевому заповіднику.  

Доля "Північного потоку-2":  Німеччина призупинила дозвіл на добудову російського газогону
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader