Справа Шеремета: колишній співробітник білоруського спецназу дав свідчення у Києві
Справа Шеремета: колишній співробітник білоруського спецназу дав свідчення у Києві

Справа Шеремета: колишній співробітник білоруського спецназу дав свідчення у Києві

Колишній співробітник білоруського спецпідрозділу "Алмаз" Ігор Макар, який опублікував раніше аудіозапис, де колишній глава КДБ Білорусі ще в 2012 році обговорює з кимось телефоном ідею усунути Шеремета, дав свідчення в Києві у справі про вбивство журналіста.

Про це Макар розповів в інтерв'ю білоруській службі Радіо Свобода.

Ексомонівець впевнений, що навів достатньо підстав для доказу причетності білоруських спецслужб до вбивства Шеремета.

Ігор Макар розповів, що в Україні його охороняли "24 години на добу".

"Я побачив професіоналізм у роботі українських спецслужб. Ми проводили слідчі дії та інші заходи у Національній поліції, після чого українська сторона повідомила мені, що у них немає причин не довіряти мені", — говорить він.

Макар вважає, що в результаті цієї інформації "розслідування справи в корені зміниться, і його завершить Генеральна прокуратура України".

За його словами, можна говорити про особисту ненависть Олександра Лукашенка до Павла Шеремета. Екссиловик назвав вбивство журналіста "показовим" з боку білоруських спецслужб.

Нагадаємо:

  • 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 років. Правоохоронці підозрюють в убивстві військового і волонтера Андрія Антоненко (відомого також як рок-музикант Riffmaster) і хірурга дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі — військова Яна Дугар.
  • Андрія Антоненка спочатку звинуватили в організації вбивства журналіста, пізніше організаторами назвали "невстановлених осіб".
  • 21 травня 2020-го стало відомо, що підозрюваним змінили підозри. Антоненка тепер називають виконавцем злочину, як і Кузьменко, а Дугар — спільниця.
  • У той же час громадські активісти співтовариство ветеранів АТО, волонтерів і, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують ряд доказів, що суперечать версії слідства.

Відео Гучна заява: про плани вбити Шеремета українські спецслужби могли знати ще 8 років тому

Про плани білоруського КДБ вбити журналіста Павла Шеремета, українські спецслужби могли знати ще 8 років тому. Про це російській "Новій газеті" заявив колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар. Саме він на початку тижня оприлюднив плівки 2012 року, на яких тодішній голова КДБ Білорусі обговорює з кимось телефоном ідею вбити Шеремета. Ідеться про організацію вибуху, пожежі або отрути для журналіста. За 4 роки після розмови, машину, в якій їхав Павло Шеремет, невідомі підірвали в середмісті Києва. Ігор Макар каже - готовий приїхати в українську столицю і свідчити. І анонсує більше подробиць стосовно замовників убивства Павла Шеремета.

Гучна заява: про плани вбити Шеремета українські спецслужби могли знати ще 8 років тому
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader