Із квітня держава фінансуватиме хімієтерапію для онкохворих – Степанов
Із квітня держава фінансуватиме хімієтерапію для онкохворих – Степанов

Із квітня держава фінансуватиме хімієтерапію для онкохворих – Степанов

В Україні з квітня хімієтерапія і інше лікування онкозахворювань проводитимуть коштом держави. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 26 січня. 

Так, протягом I кварталу 2021 року Програмою медичних гарантій передбачалося два пакети для надання медичної допомоги хворим на онкологію: "Діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей" та "Діагностика й радіологічне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей".

Однак, у II-IV кварталі 2021 році в уряді планують додати пакет "Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах". При цьому тарифи буде підвищено, проте надалі застосовуватимуться коригувальні коефіцієнти. 

Наприклад, зараз тариф на медичні послуги з діагностики та хіміотерапевтичного лікування онкохворих становить 17 843,96 грн на людину. З 1 вересня 2020 року до  тарифу застосовується коригувальний коефіцієнт 4,7 за готовність лікувати пацієнтів до 18 років.

Таким чином, запевнив Шмигаль, у ІІ-ІV кварталі 2021 року цей тариф дорівнюватиме 25 529 грн.

"Хіміотерапевтичне лікування і супровід пацієнтів з онкозахворюваннями у дорослих і дітей у стаціонарних й амбулаторних умовах, радіологічне лікування і супровід пацієнтів з онкозахворюваннями, лікування і супровід пацієнтів із гематологічними та онкогематологічними захворюваннями. Також буде підвищення тарифів. Пакет послуг із хіміотерапевтичного лікування становив 17,843 тис. грн, цього року ми хочемо збільшити його до 25,529 тис. грн", - сказав Степанов.

Як повідомляв 5.UA, у майбутньому курс опромінення при онкозахворюваннях, який зазвичай триває кілька тижнів, буде тривати всього секунду.

Джерело матеріала
loader
loader