Мер Миколаєва перекладав слова депутатів від "ОПЗЖ", які відмовилися виступати українською
Мер Миколаєва перекладав слова депутатів від "ОПЗЖ", які відмовилися виступати українською

Мер Миколаєва перекладав слова депутатів від "ОПЗЖ", які відмовилися виступати українською

У Миколаєві, на сесії міської ради мер Олександр Сенкевич синхронно перекладав виступ депутата від "ОПЗЖ" Владислав Чайка, який розпочав говорити російською мовою.

Про це повідомляє місцеве видання НикВести.

"Послухайте, я можу розмовляти як українською мовою, так і російською. Для мене немає ніякої різниці. Ми зараз займаємося не політікою, ми займаємося економікою", — відповів активістам Владислав Чайка, які зробили зауваження через російську мову.

Своєю чергою, Олександр Сенкевич нагадав йому, що відповідно до закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", депутати повинні виступати українською.

Чайка вперто не хотів переходити на українську, тому мер міста почав переводити виступ депутата, а також його колеги по "ОПЗЖ" Олександра Медведєва на українську мову:

— Так ось, послушайте, — сказав представник "ОПЗЖ" Чайка.

— Так ось, Послухайте, — почав переводити Сенкевич.

— На прошлой сессии., — продовжив депутат.

— На минулій сесії... Я буду вас перекладати, — сказав мер.

— Правильно, перекладайте. Щодо рішення виконкому. Теперь на русский переводите, — сказав Чайка і продовжив "стрибати" з мови на мову.

Сенкевич перекладав все фрази, які звучали російською мовою. Також він почав переводити виступ іншого депутата з фракції "Опозиційна платформа — За життя" — Олександра Медведєва.

Відзначається, що в Миколаєві досі діє рішення 2012 року про регіональний статус російської мови. На наступній сесії міськрада планує розглянути питання його скасування.

Нагадаємо, що Владислав Чайка балотувався на пост мера Миколаєва від "ОПЗЖ" і набрав 38,4%.

Відео У Миколаївській області палає гіпермаркет будівельних матеріалів

  Велика пожежа в Первомайську, що в Миколаївській області. Там палає гіпермаркет будівельних матеріалів. Відомо, що дзвінок у рятувальну частину надійшов о першій годині дня. За інформацією ДСНС, вогонь гасять одразу три відділення. Орієнтовна площа та причина займання поки що невідомі.  Детальніше – дивіться в наступних випусках ТСН.  

У Миколаївській області палає гіпермаркет будівельних матеріалів
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader