У Запоріжжі 5 лютого оголосили Днем жалоби за загиблими під час пожежі в лікарні
У Запоріжжі 5 лютого оголосили Днем жалоби за загиблими під час пожежі в лікарні

У Запоріжжі 5 лютого оголосили Днем жалоби за загиблими під час пожежі в лікарні

5 лютого в Запоріжжі - оголосили Днем жалоби. Через загибель під час пожежі трьох пацієнтів і медички в обласній інфекційній лікарні. Завтра в регіоні приспустять державні прапори та скасують розважальні заходи. Трагедія сталася в реанімаційному відділенні, де перебувають хворі на коронавірус.

Причини пожежі з'ясовують. Серед головних версій, що розглядають, – це замикання електродротів або несправність медичного обладнання. А чільник запорізької ОДА Олександр Старух повідомив, що усі лікарні області, які приймають хворих на COVID-19, перевірять на стан протипожежної безпеки.

"Сталася трагедія. О 23:25 надійшла інформація про пожежу в обласній інфекційній лікарні. Прибуло 16 одиниць техніки, 60 пожежників. На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 м² відбулось загоряння. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла: лікарка, молода дівчина 1994 року народження, та троє пацієнтів", - сказав Старух.

Водночас через загибель пацієнтів та лікарки під час пожежі в реанімації запорізької обласної лікарні обласна прокуратури відкрила кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей. Про це у себе на фейсбук-сторінці повідомила Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. Нині слідчі встановлюють причини загоряння. Допитали 5-х осіб. Розслідування триває. 

Крім того, на сайті Офісу Президента йдеться, що держава зробить усе, щоби таке не повторилося. Володимир Зеленський висловив співчуття родичам загиблих у пожежі, яка сталася в запорізькій лікарні. 

"Найстрашніше, що ця трагедія сталася в лікарні, в місці, де людям дарують здоров'я. Тепер же троє пацієнтів і молода лікарка там загинули. Є постраждалі. Мої щирі співчуття. Держава виправлятиме цю ситуацію, щоби запобігти подібному в майбутньому", - наголосив Зеленський.

Джерело матеріала
loader
loader