За вакцинацію 10 мільйонів українців Світовий банк обіцяє багатомільйонний кредит
За вакцинацію 10 мільйонів українців Світовий банк обіцяє багатомільйонний кредит

За вакцинацію 10 мільйонів українців Світовий банк обіцяє багатомільйонний кредит

Загальна допомога складе 90 млн доларів / Ілюстрація REUTERS

У разі вакцинації 10 млн осіб з групи ризику Україна може отримати кредит у розмірі 30 млн доларів від Світового банку, загальна допомога складе 90 млн доларів.

Про це йдеться на сайті Мінфіну.

Допомога може надійти в рамках проекту "Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні" при співпраці Мінфіну, МОЗ та Світового банку.

"Мінфін підтримує ініціативи Світового банку щодо реалізації спільного з МОЗ проекту "Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні". Однак слід розуміти, що це кредитні кошти, тому їх направлення має бути обґрунтованим і раціональним. Крім того, треба максимально виконати всі зобов'язання, щоб поліпшити інвестиційний мікроклімат в Україні", - прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмолічев.

Були обговорені питання підтримки охорони здоров'я в частині проведення вакцинації від COVID-19, що передбачає поповнення загального фонду державного бюджету.

Показником виконання буде визначено відсоток осіб групи ризику, які отримали вакцинацію від COVID-19 відповідною кількістю доз. Таким чином, за умови проведення вакцинації 10 млн осіб з груп ризику, Україна зможе отримати допомогу в 30 млн доларів.

Вакцинацію в Україні планують розпочати з середини лютого.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: що відомо

  • 30 грудня 2020 року Україна підписала контракт на поставку 1,9 млн доз вакцини від коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac.
  • 30 січня в МОЗ заявили, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX увійшла до списку країн, які отримають вакцини виробництва Pfizer/BionTech від коронавірусу під час першої хвилі розподілу. Вже підтверджені поставки в Україну 117 тис.доз вакцин.
  • Також в період з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.
  • 5 лютого глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що Україна отримала підтвердження про постачання 12 млн доз вакцин виробництва компаній AstraZeneca і Novavax.
  • Протягом 2021-2022 років, за затвердженим МОЗ планом імунізації населення від COVID-19 передбачено охопити вакцинацією не менше 50% населення України (20 млн осіб). В першу чергу будуть вакцинувати медиків, літніх людей і тяжкохворих.
  • 9 лютого 2021 року стало відомо про те, що своєчасна доставка вакцини Sinovac від коронавірусу в Україну може зірватися через дії регулюючих органів.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Теги за темою
Коронавірус пандемія
Джерело матеріала
loader
loader