Європарламент підтримав створення Кримської платформи
Європарламент підтримав створення Кримської платформи

Європарламент підтримав створення Кримської платформи

Європейський парламент підтримав створення Кримської платформи і закликав зробити те ж саме керівництво Євросоюзу і держави-члени ЄС.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту від 11 лютого.

"Європейський Парламент підтверджує свій заклик про створення міжнародного формату переговорів для деокупацію Криму за активної участі ЄС; закликає віцепрезидента Єврокомісії/Високого представника Євросоюзу і держави-члени надати всю необхідну підтримку в створенні міжнародної Кримської платформи, забезпечувати координацію, формалізацію і систематизацію зусиль, спрямованих на відновлення територіальної цілісності України", — йдеться в повідомленні.

Також ЄП пропонує залучити до платформи Меджліс кримськотатарського народу як єдиний міжнародно визнаний представницький орган кримських татар.

Нагадаємо, 20 жовтня під час виступу у Верховній Раді президент Володимир Зеленський заявив, що питання Криму повернуто в міжнародний порядок денний і зараз створюється формат "Кримська платформа". Це координація міжнародних зусиль щодо захисту прав кримчан і деокупації півострова.

Раніше Еміне Джапарова пояснила, що до переговорів у межах "Кримської платформи", на яких будуть обговорюватися питання деокупацію півострова, Україна запрошує Росію, тому що та відповідає за окупацію української території.

Відео Анексія в анексованому Криму – "Секретні матеріали"

Звучить неймовірно, якби не факти. Захопивши український півострів, Володимир Путін пішов далі. Він відокремив 60 гектарів землі на березі моря, звів шестиметровий паркан, оточив паркан "зеленими чоловічками", та заборонив кримчанам ходити навіть біля цієї території. Що відбувається за парканом розкажемо тільки ми.

Анексія в анексованому Криму – "Секретні матеріали"
Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader