Зеленський охарактеризував відносини між Україною та ОАЕ як досить динамічні
Зеленський охарактеризував відносини між Україною та ОАЕ як досить динамічні

Зеленський охарактеризував відносини між Україною та ОАЕ як досить динамічні

Зеленський прибув до ОАЕ з офіційним візитом \ president.gov.ua
Зеленський прибув до ОАЕ з офіційним візитом \ president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський охарактеризував двосторонні відносини між Україною та Об'єднаними Арабськими Еміратами як досить динамічні.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це він сказав в інтерв'ю Emirates News Agency.

"ОАЕ – один з ключових партнерів України на Близькому Сході, і наша країна приділяє особливу увагу розвитку відносин з Еміратами. Максимальне поглиблення й розширення двосторонніх відносин з ОАЕ є пріоритетом нашої зовнішньої політики. Це дуже важливо для нас, і ми поступово рухаємося до розширення горизонтів наших відносин завдяки постановці на порядок денний все більш амбітних проектів.

Уже зараз я можу охарактеризувати відносини між Україною та ОАЕ як досить динамічні й такі, що мають стабільну тенденцію до стрімкого розвитку. Свідченням цього є економічні показники, зокрема двостороннього товарообігу, стан договірно-правової бази (понад 30 двосторонніх угод та меморандумів про співпрацю), культурно-гуманітарне співробітництво", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що останніми роками між Україною та ОАЕ спостерігалася стала тенденція до активізації торговельно-економічного співробітництва. "Емірати – надійний і важливий торговельний партнер для українських компаній. Підтвердженням цього є те, що наразі понад 200 українських компаній працюють на території ОАЕ. Загальний обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною й Еміратами у 2019 році склав 1 млрд 65 млн дол. США", - сказав президент.

Візит Зеленського до ОАЕ

Сьогодні, 13 лютого, президент України з дружиною Оленою Зеленською прибули до ОАЕ з дводенним офіційним візитом.

14-15 лютого глава держави проведе переговори зі спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном та віце-президентом, прем’єр-міністром, міністром оборони ОАЕ Мухаммадом бін Рашидом Аль Мактумом, Зеленська зустрінеться з міністром культури та молоді ОАЕ Нурою бінт Мухаммад Аль Каабі, а також з представниками дирекції Дубайської опери та історико-культурної сфери Абу-Дабі.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Юлія Петриченко

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader