Вітренко, зброя та "євробляхи": про що говорили "слуги народу" на засіданні фракції
Вітренко, зброя та "євробляхи": про що говорили "слуги народу" на засіданні фракції

Вітренко, зброя та "євробляхи": про що говорили "слуги народу" на засіданні фракції

Обіцяли обговорити, але відклали. Чи виноситимуть кандидатуру Юрія Вітренка втретє на посаду міністра енергетики Слуги народу на засідання фракції, так і не визначилися. Як і не знайшли спільної позиції щодо законопроєкту про легалізацію та обіг цивільної зброї. Що ще на порядку денному засідання фракції та чого чекати від парламентського тижня, дізнавалася журналістка "5 каналу".

Засідання "Слуги народу" завершилося, але головне питання щодо шансів Юрія Вітренка стати міністром енергетики та віцепрем’єром з третьої спроби таки залишилося без відповіді, хоч мали розглядати, але несподівано виявилося, що обговорення сьогодні перенесли. Один із "слуг" Данило Гетьманцев переконаний, що проголосує і в третє, якщо таке питання з’явиться у порядку денному і каже, що подання, може з’явитися під куполом у будь-який момент. Інші переконанні, що цього тижня без попереднього обговорення кандидатуру в зал виносити не будуть.

"Шансів дуже мало, що питання потрапить до залу і буде голосуватися. Чому, питання відкрите, я підійшла щойно до Олександра Корнієнка, запитала, що трапилося і чи щось ургентне трапилося – ні, його просто зняли, і пана Вітренка сьогодні немає. Тому залишаємо його відкритим, голосуватися бодай завтра воно точно не буде",  – заявила нардепка від "Слуги народу" Ірина Верещук.

Не зійшлися "слуги" і в іншому, дискусія викликав законопроєкт щодо легалізації та обігу цивільної зброї. Не так сам документ, як його окремі положення. Зокрема, які стосуються легалізації короткоствольної зброї – це револьєри та пістолети.

"Зберігання дома, як передбачає основний законопроєкт. Короткоствольна вогнепальна зброя. Мова про носіння не йде. Ми маємо у залі Верховної Ради визначитися, яка з концепцій буде підтримана. Чи ми в принципі займаємося питанням легалізації короткоствольної вогнепальної зброї, можливість придбання у власність. Чи ми це не підтримуємо", ­– зауважив нардеп від "Слуги народу" Денис Монастирський.

Нардеп від "Слуги народу" Данило Гетьманцев додає: "ми з вами будь-який конфлікт побутовий піднімаємо на абсолютно інший рівень. Беремо на себе відповідальність за ті жертви людські. Рівень економічного, рівень психологічного розвитку нашого суспільства, на жаль, не дозволяє там легалізацію коротко ствольної зброї".

Єдине у чому "Слуги народу" знайшли згоду – це питання розмитнення авто привезених із Європейського Союзу, ці документи мають стати компромісом між активістами та законотворцями. Зокрема законопроєкт передбачає, що розмитнення вартуватиме до 1000 євро, але тільки тих автівок, які ввезені на територію України до кінця 2020 року. Вартість залежатиме від віку авто та об’єму двигуна аби уникнути махінацій. Цей законопроєкт з’явиться на розгляді Ради у четвер.

Нагадаємо, виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко вважає, що для подолання тарифної кризи Україні варто повернутися до прямих поставок газу з Росії.

Джерело матеріала
loader
loader