В Україні розпочалася реєстрація вакцин проти COVID-19 виробництва Pfizer – Степанов
В Україні розпочалася реєстрація вакцин проти COVID-19 виробництва Pfizer – Степанов

В Україні розпочалася реєстрація вакцин проти COVID-19 виробництва Pfizer – Степанов

Увечері вівторка, 16 лютого, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Україні розпочалася реєстрація вакцин проти коронавірусної хвороби COVID-19 виробництва Pfizer.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"До "Єдиного вікна" МОЗ України подана заява про державну реєстрацію вакцини Комірнаті / Comirnaty, виробництва Pfizer Manufacturing Belgium під зобов’язання для екстреного медичного застосування", - йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужби МОЗ, заявка була оперативно зареєстрована та сьогодні ж передана до Державного експертного Центру МОЗ України для здійснення експертної оцінки (співвідношення "користь/ризик" та перевірки реєстраційних матеріалів).

Вона відбуватиметься за прискореною процедурою держреєстрації.

Міністр зазначив, що це вже третя вакцина, реєстрація якої почалася на території України.

"Наразі на реєстрації перебувають вакцини проти COVID-19 від Oxford/AstraZeneca та Sinovac. Наша команда продовжує докладати максимум зусиль, аби українці якнайшвидше отримали доступ до кращих європейських вакцин", - додав Максим Степанов.

Нагадаємо, у понеділок, 15 лютого, Державний експертний центр МОЗ отримав заявку на реєстрацію в Україні вакцини британо-шведської компанії AstraZeneca від коронавірусу для екстреного медичного застосування.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Коронавірус в Україні: Степанов звинувачує НАБУ у зриві вакцинації

Компанія "АстраЗенека" подала заявку на реєстрацію в Україні своєї вакцини від COVID-19. Напередодні виробник отримав дозвіл на екстрене застосування свого препарату від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звинувачує у зриві вакцинації Національне антикорупційне бюро. Вакцинація мала стартувати вчора. За твердженням Максима Степанова, НАБУ своїми діями схиляє Україну до купівлі російської вакцини. Однак у парламенті вважають, що заява Степанова - це перекладання відповідальності за зрив вакцинації.     

Коронавірус в Україні: Степанов звинувачує НАБУ у зриві вакцинації
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader