Загибель трьох українських бійців під Новолуганським: Зеленський назвав версії підриву
Загибель трьох українських бійців під Новолуганським: Зеленський назвав версії підриву

Загибель трьох українських бійців під Новолуганським: Зеленський назвав версії підриву

Слідчі розглядають три версії загибелі трьох військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського, який відбувся 14 лютого.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, підрив міг статися через:

  • порушення правил поводження з боєприпасами та вибуховими пристроями;
  • теракт незаконних збройних формувань дистанційного підриву міни;
  • недбале ставлення військових до служби, що виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

"За 10 днів чекаю на імена винних у цій трагедії та шляхи вирішення проблеми, щоб більше ми не втрачали людей у такий страшний спосіб", - наголосив голова держави. 

Він також розповів, що доручив керівництву Збройних сил України:

  • провести заняття щодо дотримання заходів безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами, дотримання правил безпеки при пересуванні особового складу, озброєння та військової техніки на місцевості, висуванні на бойові позиції, спостережні пости та переміщенні між опорними пунктами;
  • до кінця місяця перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах та шляхах сполучення. Важлива їхня доцільність. Застарілі та недоцільні міни – зняти, вказавши це у відповідних документах;
  •  
  • продовжити розмінування ще активніше: не має бути мін там, де вже не існує загрози швидкої атаки, де живуть люди, де постійно пересуваються наші військові.

"Гуманітарне розмінування – дитячих садків, шкіл, лікарень – було серед домовленостей лідерів Нормандської четвірки на зустрічі в Парижі у грудні 2019 року. Завдання нелегке й нешвидке. Міни в прямому сенсі стали синонімом втрати життя наших військових і мешканців Донбасу. Без розмінування ми ніколи не повернемося до мирного життя", - наголосив український очільник. 

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через загибель 14 лютого трьох військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського. Українські бійці підірвалися на п'яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку.

Вранці 14 лютого наші військові переміщувалися для несення служби на позиціях відділення взводу. Близько 9:30, коли вони рухалися вздовж дороги за маршрутом, пролунав вибух. 

Загиблими виявилися капітан Олександр Войтенко та старший солдат В'ячеслав Олексієнко з Кременчука, а також старший солдат Дмитро Мироненко з Харківської області. До 16 лютого в місті Кременчук Полтавської області оголосили жалобу.

Відео Новини ООС: очікується оголошення причин загибелі трьох військових під Новолуганським

Сьогодні мають оголосити причини загибелі військових у Донецькій області. Напередодні під Новолуганським бійці підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Cлідчі Державного бюро розслідувань, які працюють на місці загибелі, оприлюднили фото, на яких видно, що вибух розірвав замерзлу землю. Загиблих троє. Це старший солдат Дмитро Мироненко з Харківської області та двоє кременчужан - капітан Олександр Войтенко та старший солдат В'ячеслав Олексієнко. Більше про війну на Сході України

Новини ООС: очікується оголошення причин загибелі трьох військових під Новолуганським
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader