Справи Майдану: судитимуть близько 90 підозрюваних
Справи Майдану: судитимуть близько 90 підозрюваних

Справи Майдану: судитимуть близько 90 підозрюваних

Заочно судитимуть 87 підозрюваних у справах Майдану. Про це повідомив заступник начальника управління Державного бюро розслідувань Артем Яблонський.

За його словами, фігуранти зараз переховуються в Росії. Ще з минулого року слідчі повідомили про підозру 44 підозрюваним. До суду ж направили обвинувачення щодо 37 людей. Зокрема, у Генпрокуратурі розпочали досудове розслідування щодо колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ Валерія Коряка. Про це напередодні повідомили на сайті відомства.

Дозвіл на проведення розслідування надав Київський апеляційний суд. Колишнього працівника МВС підозрюють, зокрема, у перевищенні повноважень, які призвели до смерті учасників Революції Гідності. За даними слідства, Коряк – один із тих підозрюваних, які нині переховуються за межами України.

"До суду скеровуються справи за спеціальною, заочною процедурою. Ми розпочали у цих справах активну роботу. У нас 87 підозрюваних у справах Майдану, які перебувають у розшуку. Зараз ми отримуємо дозволи суду на обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою за відсутністю підозрюваних та у подальшому дозвіл на заочне спеціальне розслідування. Якщо і далі робота триватиме у цьому напрямку, то ми найближчим часом завершимо і направимо до суду всіх організаторів і виконавців, які ухиляються від слідства і суду і перебувають в Росії", – повідомив заступник начальника управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський.

Нагадаємо, п'ятий президент Петро Порошенко виконав обіцянку притягати до відповідальності суддів, які 2014 року покривали підозрюваних у причетності до злочинів на Майдані.

Джерело матеріала
loader
loader