/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F351c4395-b33d-44f7-b1df-f5a3a07eff86.png)
В українських курсантів "свято живота": відтепер у їдальні можна обирати страви до смаку
Українських курсантів-прикордонників порадували нововведеннями у їдальні. Тепер вони можуть обирати собі страви до смаку.
У вівторок, 23 лютого, у Державній прикордонній службі України поділилися хорошою новиною. Відтепер курсанти прикордонного вишу зможуть обирати собі страви в їдальні. Нововведення запрацювало в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, що розташована в місті Хмельницький.
Експеримент в їдальні виявився вдалим
Раніше в їдальні академії пропонували тільки один варіант страви: щось одне не перше, якась інша страва на друге. Пізніше в академії вирішили поекспериментувати – додали альтернативну першу страву. Могли, наприклад, запропонувати курсантам на перше як борщ, так і суп. Експеримент сподобався курсантам, і тепер альтернативу додали до всіх страв у їдальні.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F72f3dacf-f0a7-49a2-a363-42423d2210d4.png)
Старший кухар сержант Людмила Нестерук розповідає, що тепер у їдальні можна вибрати суп або борщ, рибну чи м’ясну котлету, макарони або гречку, а також є два салати на вибір.
Сержант Нестерук підкреслила, що спрогнозувати, яку страву обиратимуть більше, не можна. Зазвичай страви готують у відношенні 50/50. Навантаження на кухарів у їдальні збільшилося, проте їм допомагає нове обладнання: на кухні побільшало плит, котлів та електросковорідок.
Стрічка новин України та світу, новини суспільства в нашому Viber!
На цьому в академії не зупиняються
Удосконалювати харчування курсантів у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького будуть і надалі. Так, влітку планують розширити асортимент фруктів. Планується також внесення в раціон курсантів вареників. Для цього спеціально хочуть придбати обладнання для їхнього виробництва.
Курсанти задоволені такими нововведеннями. «Кожного дня, кожного прийому їжі у нас є вибір. Я найбільше полюбляю смажену рибу із картоплею», - говорить один із курсантів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F362d8d20-4560-4270-9c7c-55a028825618.jpeg)
Всі новини України та світу в нашому Telegram!
Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як працюватимуть навчальні заклади під час адаптивного карантину.
Також портал MY.UA писав, що Олег Ляшко закликав студентів "потрясти з вікна". Він згадав свої студентські роки.
Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

