Нові карантинні обмеження: які зміни чекають на українців
Нові карантинні обмеження: які зміни чекають на українців

Нові карантинні обмеження: які зміни чекають на українців

З 24 лютого в Україні набувають чинності нові карантинні норми. Вони стосуватимуться багатьох сфер, а зокрема роботи навчальних закладів.

Які правила діятимуть у школах з 24 лютого

У Міністерстві освіти і науки України розповіли , які карантинні обмеження діятимуть у школах під час адаптивного карантину з 24 лютого. Затверджені такі норми для шкіл:

  •  Заборонено відвідувати навчальний заклад школярам, якщо на самоізоляції знаходиться більш ніж 50% учнів та персоналу навчального закладу;
  •  Заборонено проводити масові заходи – вистави, концерти, шкільні свята, якщо в них беруть участь учні більш ніж з одного класу чи групи;
  •  Також діятиме обмеження на відвідування масових заходів у навчальних закладах – не можна проводити заходи, де кількість глядачів буде більшою, ніж одна людина на 4 квадратні метри. Заповненість залів має бути не більшою від 50%.

Якщо регіон потрапить до «червоної зони»

У такому разі відвідувати будь-які навчальні заклади, окрім закладів дошкільної освіти, спеціальних навчальних закладів, буде заборонено. Дозволятиметься ходити до школи тільки учням 1-4 класів.

Стрічка новин України та світу, новини про коронавірус в нашому Viber!

Адаптивний карантин

Цей різновид карантину діятиме в Україні з 24 лютого по 30 квітня 2021 року. Карантин може бути подовжений, бо ніхто не береться називати 30 квітня кінцевою датою.

З 24 лютого на всій території України встановлюється так звана «жовта зона». З огляду на епідеміологічну ситуацію в регіонах, зонування може бути змінене.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні зросла майже на тисячу (станом на 23 лютого).

Також портал MY.UA писав, як працюватимуть різні заклади з 24 лютого в Україні.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом