Німеччина готова зупинити будівництво "Північного потоку-2"
Німеччина готова зупинити будівництво "Північного потоку-2"

Німеччина готова зупинити будівництво "Північного потоку-2"

Влада Німеччини розглядає чотири основні варіанти дій щодо трубопроводу "Північний потік-2", серед яких є і тимчасова зупинка будівництва. Про це пише німецька газета Handelsblatt.

Повідомляється, що перший варіант, розглянутий владою Німеччини, – це використання так званого механізму відключення, про який повідомлялося і раніше. Тобто, йдеться про загрозу перекриття трубопроводу або реальне перекриття для тиску на Росію в тому випадку, якщо вона спробує з метою впливу на владу України скоротити постачання газу через неї.

Другий варіант передбачає тимчасову зупинку будівництва "Північного потоку-2", щоб виграти час на ведення переговорів. В цьому випадку можуть бути вироблені вимоги до Росії, виконання яких необхідно для запуску трубопроводу.

Відповідно до третього варіанту Німеччина має виділити інвестиційну допомогу Україні, в тому числі на розвиток відновлюваної енергетики. Цей пункт, як і перший, пояснюється тим, що одним з побоювань у зв'язку з "Північним потоком-2" є можливість Росії тиснути на Україну після введення в дію нового трубопроводу в обхід неї.

Четвертий варіант - це продовжувати будувати трубопровід, попри протидію з боку США, тим більше що будівництво йде не дуже швидко.

Нагадаємо, концерн Bilfinger SE вийшов із будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" через небезпеку потрапити під санкції США і став першою німецькою компанією, яка залишила проєкт через санкції.

Джерело матеріала
loader
loader