Заморожування проєкту та ігнорування санкцій: Німеччина вивчає чотири варіанти щодо "Північного потока-2"
Заморожування проєкту та ігнорування санкцій: Німеччина вивчає чотири варіанти щодо "Північного потока-2"

Заморожування проєкту та ігнорування санкцій: Німеччина вивчає чотири варіанти щодо "Північного потока-2"

Німеччина на сьогодні вивчає чотири варіанти розвитку подій щодо завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

Про це пише німецьке видання Handelsblatt.

За інформацією видання, в доповіді Держдепу США зазначається, що від участі в проекті "Північний потік-2" відмовилися 18 компаній. Доповідь була спрямована в Конгрес держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

У доповіді йдеться про "переговори на високому рівні" з урядом Німеччини. За інформацією газети, не тільки у Вашингтоні, але і в Берліні думають про те, яким чином "покласти край виснажливим суперечкам" навколо газопроводу.

Так, у доповіді Держдепу США йдеться про чотири варіанти розвитку подій.

Згідно з документом, Берлін розглядає можливість впровадження так званого "механізму відключення" газопроводу, якщо Росія припинить транзит через Україну. У такому разі США відмовляться від введення санкцій.

Другий варіант передбачає тимчасове заморожування будівництва для подальших переговорів Німеччини та США. Передбачається, що може з'явитися комісія для вироблення практичних рішень з газопроводу.

Третій сценарій полягає в наданні інвестиційної допомоги Україні, що дозволить пом'якшити позицію Вашингтона.

Нарешті, четвертий варіант передбачає продовження будівництва газопроводу всупереч всім заходам протидії проєкту, пишуть ЗМІ.

Раніше стало відомо, що німецька компанія Wintershall Dea припинила фінансування проєкту "Північний потік-2". Вона була одним з найбільших інвесторів. Керівництво компанії побоюється "агресивного підходу до виконавців проекту" з боку США, які посилили санкції проти "Північного потоку-2". 

Зазначимо, що будівництво російського газопроводу призупинили у 2019 році через американські санкції. Прокладання відновили у водах Данії у лютому. Наразі завершено близько 94% трубопроводу. Німеччина сподівається, що проєкт закінчать до кінця. Крім того, канцлерка Ангела Меркель називає американські санкції "недоречними". 

Своєю чергою, Сполучені Штати ввели нові обмеження проти російського газогону "Північний потік-2", який прокладають до Німеччини в обхід України. У списку опинилося російське судно "Фортуна" та компанія КВТ-РУС, яка є його власником, а також займається прокладанням труб.

Відео США розширить санкції проти газогону "Північний потік-2"

Санкції проти "Північного потоку-2". Палата Представників Сполучених штатів схвалила оборонний бюджет на наступний рік із розширеними обмеженнями проти російського газогону. Вони будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями із завершення проєкту. Раніше Трамп погрожував ветувати законопроєкт. Втім оскільки бюджет підтримали 335 конгресменів, цієї кількості достатньо, аби обійти потенційне вето очільника Білого Дому.    

США розширить санкції проти газогону "Північний потік-2"
ТСН. 12:00
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader