Із фаєрами, але без сутичок: як у містах України відбулись акції на підтримку Стерненка та політв'язнів
Із фаєрами, але без сутичок: як у містах України відбулись акції на підтримку Стерненка та політв'язнів

Із фаєрами, але без сутичок: як у містах України відбулись акції на підтримку Стерненка та політв'язнів

У суботу, 27 лютого, у великих містах України відбулися акції із вимогами звільнення ув'язненого активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Почути мітингувальників міг і сам засуджений - активісти прийшли під Одеське СІЗО, де він зараз перебуває. А у столиці палили фаєри під Офісом генпрокурора.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кілька тисяч людей прийшли і до Офісу президента. Вимагали звільнити засудженого Сергія Стерненка та перезавантажити Вищу раду правосуддя.

"Я проти того, щоб були продажні судді в україні в принципі, це вже не стосується Стерненка конкретно, треба чистити всю систему", - заявив один з учасників.

У вівторок, 23 лютого, в Одесі оголосили вирок Сергієві Стерненку та ще одному підозрюваному. Їх визнали винними у трьох злочинах: викрадення людини (тут через термін давності звільнили від покарання), незаконне зберігання зброї і напад з метою заволодіння майном. Дали по сім років. Йдеться про справу 6-річної давності стосовно викрадення депутата однієї з райрад Одеси Сергія Щербича. Стерненко винним себе не визнає.

Після ухвали суду країною пройшли акції протесту. В Києві під Офісом президента сталися сутички. Під час протистояння з поліцією тоді 24 осіб затримали і потім відпустили.

Сьогодні ж в Одесі палили фаєри під стінами СІЗО. Учасники мітингу намагалися вигукувати гасла якомога голосніше, щоб заґратований Стерненко їх почув.

У Харкові зо дві сотні людей від пам'ятника Незалежності колоною рушили центральною вулицею, Сумською. Частину її для руху транспорту перекривали. Біля головного управління обласної поліції заспівали гімн. І вимагали випустили з під-варти Стерненка і Андрія Антоненка.

Злива не завадила учасникам акції на підтримку Стерненка у Запоріжжі. На Майдан Героїв там вийшли понад пів сотні людей з національними прапорами та плакатами на підтримку політв'язнів.

У Вінниці ж на підтримку Стерненка активісти пікетували обласну прокуратуру.

"Справа надумана, жодних там злочинів по цій справі не було", - заявив мітингувальник Сергій Сьомкін.

Відео Новини України: як пройшли акції протестів на підтримку Стерненка та інших політв'язнів

Звільнити Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Із такими вимогами сьогодні по всій країні відбувались акції. Почути мітингувальників міг і сам засуджений - активісти прийшли під Одеське СІЗО, де він зараз перебуває. Як пройшли акції і чи були сутички з поліцією - далі у сюжеті.    

Новини України: як пройшли акції протестів на підтримку Стерненка та інших політв'язнів
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Події у столиці

Напередодні генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що справу Стерненка політизують. Нині під її офісом лунали заклики про відставку.

Як на вулиці Банковій, так і під Офісом генпрокурора сьогодні кордонів поліції не було. Але мітингувальники кидали шашки у бік будівлі. Також було чутно розриви від вибухових пакетів.

Але сутичок сьогодні не було. МВС навіть подякувало мітингувальникам за мирну акцію протесту.

Самі ж активісти оголосили свою акцію безстроковою. І надалі збиратимуться на мітинги.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Олена Мацюцька
Джерело матеріала
loader
loader