Зеленський полетів на Донбас, куди прибув президент Євроради
Зеленський полетів на Донбас, куди прибув президент Євроради

Зеленський полетів на Донбас, куди прибув президент Євроради

Президент Володимир Зеленський відвідає зону проведення операції Об’єднаних сил у Луганській області
Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський і Шарль Мішель ознайомляться з оперативною ситуацією на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку до зони проведення операції Об’єднаних сил у Луганській області. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський зустрінеться з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Вони звернуться до учасників Всеукраїнського форуму «Україна 30» у форматі відеовключення.

Також президент України та президент Європейської ради ознайомляться з оперативною ситуацією у зоні проведення ООС.

Як відомо, президент Європейської ради Шарль Мішель розпочав дводенний візит в Україну.

«Президент Європейської ради приземлився у Харкові. Два дні в Україні: відвідання лінії зіткнення, вшанування пам’яті жертв Майдану, ознайомлення на практиці, як діє допомога ЄС у подоланні Covid, дискусії з президентом Зеленським про реформи та об'єднання, участь у форумі «Україна 30» з питань судової реформи», - повідомив у Твітері голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Як повідомлялося, президент Європейської ради Шарль Мішель у неділю, 28 лютого, відправився в турне. В його рамках він відвідає Україну, Грузію та Молдову.

Після візиту на Донбас Мішель 3 березня проведе в Києві, де заплановано зустріч з представниками антикорупційних інституцій та відвідування центру вакцинації. Завершальною частиною візиту в столицю стануть переговори та спільна прес-конференція з Зеленським.

На початку місяця прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з командою вирушив до Брюсселя, де провів зустріч з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Шмигаль і Мішель обговорили запуск процесу всеосяжного огляду досягнення цілей Угоди про асоціацію з ЄС, Кримської платформи і візит останнього в Україну.

Опитування
Джерело матеріала
loader
loader