Радуцький заявив, що в Україні починається третя хвиля коронавірусу
Радуцький заявив, що в Україні починається третя хвиля коронавірусу

Радуцький заявив, що в Україні починається третя хвиля коронавірусу

В Україні починається нова - третя - хвиля захворюваності на коронавірус.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" 3 березня заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький.

"Судячи з того, що у нас йде ріст кожного дня. Сьогодні - це більше 7 тис. захворівших на COVID-19 за останню добу. Я не бачу різниці, який це саме штам. У нас був маленький локдаун для COVID-19, коли у нас було по 2-5 тис. На сьогоднішній день все, на жаль, зростає. Я так думаю, що ми виходимо на чергову хвилю захворюваності на COVID-19", - заявив він.

Нардеп наголосив, що причиною швидкого поширення коронавірусу є те, що люди розслабилися і не дотримуються карантинних норм. 

"На жаль, ми трошки розслабилися, я це бачу по залу Верховної Ради, навіть народні депутати забувають надягнути маску, забувають дотримуватись соціальної дистанції - я думаю, що два-три тижні після зимового посиленого карантину, коли ми мали ослаблення, люди розслабилися… почали більше нехтувати карантинними заходами і маємо зростання", - вважає Радуцький.

Також голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування зазначив, що зростання кількості хворих може бути повязано з мутаціями коронавірусу.

Радуцький повідомив, що зростання інфікованих спостерігається також і в Європі, і в США і додав, що зупинити хворобу може вакцинація та поява колективного імунітету. "Вакцинація - це найдієвіший спосіб для появи колективного імунітету, але у нас має бути прищеплено не менше 60% населення країни", - наголосив він.

Нагадаємо, в Україні минулої доби зафіксовано 7 тис. 235 нових випадків COVID-19. Лідером за кількістю інфікованих і смертей знову став Київ, складною ситуація залишається і у "червоних" західних та Житомирській областях. 

Загалом від початку пандемії в Україні вже підтверджено 1 млн 364 тис. 705 випадків коронавірусу, одужали - 1 млн 182 тис. 036. Крім того, зафіксовано 26 тис. 397 летальних випадків.

Відео Коронавірус в Україні: у Житомирській області запроваджують жорсткий карантин

Понад 5 тисяч нових випадків коронавірусу зафіксували в Україні минулої доби. 1410 хворих довелося ушпиталити, 162 пацієнтів померли. А вже від опівночі у "червоній" карантинній зоні опиниться Житомирська область. Таке рішення державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Від минулого тижня найсуворіші карантинні обмеження діють на Прикарпатті. Там за добу 649 нових хворих. Напередодні офіційно "почервоніла" Буковина. Подробиці – далі.    

Коронавірус в Україні: у Житомирській області запроваджують жорсткий карантин
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader