Побічні ефекти після вакцинації зафіксували у 1% українців
Побічні ефекти після вакцинації зафіксували у 1% українців

Побічні ефекти після вакцинації зафіксували у 1% українців

В Україні за перший тиждень щеплення проти коронавірусної інфекції отримали майже 10 тисяч громадян. Станом на четвер, 4 березня, було зафіксовано 126 повідомлень про побічні ефекти – тобто трохи більше за 1% від усіх вакцинованих.

Про це на офіційній сторінці у Facebook відзвітував голова комітету Верховної Ради з питання здоров'я нації Михайло Радуцький.

"Зафіксовано 126 повідомлень про побічні ефекти, тобто трохи більше 1% від усіх вакцинованих. Один випадок кваліфікований як серйозний та призвів до госпіталізації людини", – уточнив він.

Також повідомив, що за останню добу щеплення отримали 2680 осіб. Найменше нових вакцинацій – на Закарпатті (30 осіб), найбільше – у Дніпропетровській області (350 осіб).

Зазначив також, що наразі задіяно лише 45 мобільних бригад з імунізації.

"Нам анонсували 500 мобільних бригад. Працює лише 10% від запланованої кількості. Вся перша партія вакцин розвезена по регіональних складах. В чому проблема?" – написав Радуцький.

Зауважимо, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, цього року від коронавірусу планують вакцинувати 10 млн українців.

Джерело матеріала
loader
loader