Прем'єр Словаччини особисто попросив вибачення за жарт про Україну
Прем'єр Словаччини особисто попросив вибачення за жарт про Україну

Прем'єр Словаччини особисто попросив вибачення за жарт про Україну

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович перепросив за невдалий жарт щодо обіцянки віддати росіянам Закарпаття в обмін на вакцину.

Про це він 4 березня написав на своїй сторінці у Twitter.

Матович переконує, що Словаччина є другом України і завжди підтримуватиме її територіальну цілісність.

Позиція Словаччини щодо територіальної цілісності України завжди була дуже чіткою. Повага до міжнародного права є обов’язковою. Перепрошую всіх українців за моє недоречне висловлювання", - написав він та наприкінці додав українською мовою "Словаччина  - твій друг", позначивши в дописі офіційні облікові записи Володимира Зеленського та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Slovakia’s position on Ukraine’s territorial integrity has always been very clear. Respect for international law is a must. Apologies to all Ukrainians for my inappropriate reaction which could undermine their just efforts. Словаччина - твій друг @ZelenskyyUa @dmytrokuleba

— Igor Matovic (@i_matovic) March 4, 2021

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Словаччини коментуючи закупівлі російської вакцини від COVID, відзначився некоректним жартом про Україну. Він нібито запропонував віддати Росії українське Закарпаття. 

Відео Новини України: у МЗС Словаччини попросили вибачення перед Україною

Міністерство закордонних справ Словаччини попросило вибачення перед Україною за недоречний жарт свого прем'єра про Закарпаття. Про це очільник словацького МЗС Іван Корчок написав у своєму фейсбуці. Неприємний курйоз стався під час радіоефіру, коли словацький прем'єр коментував закупівлю російської вакцини від коронавірусу. Журналіст запитав, що він пообіцяв Москві в обмін на щеплення. А політик віджартувався, що, мовляв, Закарпатську Україну.  

Новини України: у МЗС Словаччини попросили вибачення перед Україною
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ігор Бережанський
Джерело матеріала
loader
loader