Виробництво цукру в Україні зменшилося вдвічі. Така тенденція триває від 2016 року, повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.
Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".
Це пов'язують із тим, що виробництво цукру стає нерентабельним. Саме тому щороку скорочується виробництво цукрового буряка. А ще значно знизилися ціни на цукор на світовому та українському ринках. А все тому, що споживання солодкого продукту падає. За останні п'ять років споживання цукру на одну людину скоротилося в середньому на 19%. Експерти кажуть, такі тенденції характерні для більшості розвинених країн світу.
Відео Цукор чи цукрозамінник: чим шкідливі і корисні сучасні добавки
Дедалі більше людей використовують різні солодкі добавки замість цукру. Бо у них нібито менше калорій і вони не впливають на рівень цукру у крові. Виробники ж пропонують чималий вибір - з натуральних чи штучних складників, у вигляді пігулок чи сиропів. Та які із них краще вживати - у сюжеті.
- Telegram
- Messenger
- Viber
- Автор:
- Ірина Загородня