В Україні вдвічі впало виробництво цукру: які причини
В Україні вдвічі впало виробництво цукру: які причини

В Україні вдвічі впало виробництво цукру: які причини

Виробництво цукру в Україні зменшилося вдвічі. Така тенденція триває від 2016 року, повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.

Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Це пов'язують із тим, що виробництво цукру стає нерентабельним. Саме тому щороку скорочується виробництво цукрового буряка. А ще значно знизилися ціни на цукор на світовому та українському ринках. А все тому, що споживання солодкого продукту падає. За останні п'ять років споживання цукру на одну людину скоротилося в середньому на 19%. Експерти кажуть, такі тенденції характерні для більшості розвинених країн світу.

Відео Цукор чи цукрозамінник: чим шкідливі і корисні сучасні добавки

Дедалі більше людей використовують різні солодкі добавки замість цукру. Бо у них нібито менше калорій і вони не впливають на рівень цукру у крові. Виробники ж пропонують чималий вибір - з натуральних чи штучних складників, у вигляді пігулок чи сиропів. Та які із них краще вживати - у сюжеті.

Цукор чи цукрозамінник: чим шкідливі і корисні сучасні добавки
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
loader
loader