Протягом доби бойовики десять разів порушили досягнуті домовленості - ООС
Протягом доби бойовики десять разів порушили досягнуті домовленості - ООС

Протягом доби бойовики десять разів порушили досягнуті домовленості - ООС

Протягом минулої доби, 15 березня, збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 15 березня. 

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід", у передмісті населених пунктів Верхньоторецького та Водяного противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм та 120 мм, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Неподалік населених пунктів Лебединське та Трудівське російсько-окупаційні війська вели обстріл із великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу селища Гнутового -  ручного протитанкового гранатомету, а біля Мар'їнки – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ", блі Південного ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

У штабі наголосили, що на обстріли противника українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед воїнів немає.

"Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території. Збройні сили РФ та їх найманці продовжують здійснювати провокаційні обстріли із застосуванням мінометів 120 та 82 го калібру, а також гранатометів усіх типів", - наголосили у зведенні. 

У штабі зауважують, що, за даними СЦКК, більшість обстрілів позицій ЗСУ здійснюється з метою провокування українських підрозділів на відкриття вогню у відповідь.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у межах "нормандського формату" Україна разом із Німеччиною та Францією підготували план щодо мирного врегулювання на Донбасі, але наразі чекають, коли Росія або схвалить його, або відкрито заявить, що не хоче миру. 

Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader