Протягом доби бойовики шість разів порушили режим припинення вогню: загинув боєць
Протягом доби бойовики шість разів порушили режим припинення вогню: загинув боєць

Протягом доби бойовики шість разів порушили режим припинення вогню: загинув боєць

Протягом минулої доби, 18 березня, збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 18 березня. 

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ", неподалік Південного окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав кульове поранення, яке було не сумісне з життям.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід", поблизу Водяного на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл, використовуючи міномети 120-го калібру та гранатомети різних систем. У передмісті Богданівки - автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

У штабі наголосили, що на обстріли противника українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь, а також наголосили про грубі порушення з боку збройних формувань РФ на території ОРДЛО.

"Зокрема окупанти продовжили практику здійснення прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. Для припинення провокацій, українською стороною СЦКК через СММ ОБСЄ, оперативно вводився режим "Тиша". У декількох випадках для припинення обстрілів у районах Південного та Водяного українською стороною СЦКК вводилося декілька запитів на тишу поспіль, і лише після цього вдавалося припинити провокації", - йдеться у повідомленні штабу. 

Станом на 7 годину ранку 19 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил обстрілів не зафіксовано.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у межах "нормандського формату" Україна разом із Німеччиною та Францією підготували план щодо мирного врегулювання на Донбасі, але наразі чекають, коли Росія або схвалить його, або відкрито заявить, що не хоче миру. 

Відео Новини з фронту: на Приморській ділянці окупанти атакували позиції українських військових

Закидали підствольними гранатами та обстріляли з великокаліберних кулеметів. Російські окупанти атакували позиції українських військових на Приморській ділянці фронту. Надвечір середи ворожа протитанкова граната розірвались за лічені метри від брустверу наших шанців. Дивіться репортаж з передової. Більше про війну на Сході України

Новини з фронту: на Приморській ділянці окупанти атакували позиції українських військових
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Джерело матеріала
loader
loader