Акція на підтримку Стерненка: в Офісі президента підрахували збитки та показали, який вигляд має будівля
Акція на підтримку Стерненка: в Офісі президента підрахували збитки та показали, який вигляд має будівля

Акція на підтримку Стерненка: в Офісі президента підрахували збитки та показали, який вигляд має будівля

У неділю, 21 березня, Офіс президента показав, який вигляд має будівля після акції на підтримку Стерненка та назвав суму збитків від пошкоджень.

Відповідне відео виклали на офіційних сторінках у соцмережах Офісу глави держави.

"За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу президента оцінюються приблизно у два мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими. Нагадаємо, перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ ст., інші добудовані на початку ХХ ст.", - зазначили в ОП.

Нагадаємо, акція на підтримку Сергія Стерненка відбулась у суботу, 20 березня, в день його народження у Києві під будівлею Офісу президента. Спершу учасники поводилися мирно, але незабаром закидали будівлю фаєрами. Згодом окремі демонстранти підпалили табличку Офісу президента, розбили скло на дверях будівлі, а також розмалювали стіни і вікна графіті. Окрім того, протестувальники намагалися проникнути всередину ОП. У поліції повідомили, що правоохоронці затримали одного з учасників вчорашньої акції біля Офісу президента, йому інкримінують хуліганство.

Варто зазначити, що затриманим протестувальником, якого правоохоронці описали як "найбільш агресивного" учасника акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, виявився письменник та ветеран бойових дій Владислав Гранецький-Стафійчук, більше відомий як Влад Сорд. 21 березня заступник очільника МВС Антон Геращенко оприлюднив відеодоказ, на якому Сорд б'є шибки на дверях Офісу президента.

Відео Новини України: активісти зібрались привітати Сергія Стерненка, незважаючи на карантин

Протест попри карантин. У ці хвилини під Офісом президента зібрались активісти. Так вирішили підтримати Сергія Стерненка, в якого сьогодні день народження. Свої 26 років він зустрічає за ґратами.    

Новини України: активісти зібрались привітати Сергія Стерненка, незважаючи на карантин
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader